Selectie kiezersbestand en invoering LO 3.9

Op 31 januari 2015 gaat LO GBA versie 3.9 in werking. Kort daarop moeten gemeenten selecties draaien voor de verkiezingen. Het is van belang dat de invoering van LO 3.9, waarbij een conversie plaatsvindt, deze selectie niet teveel in de weg zit. Vandaar dat wij u enkele aandachtspunten willen meegeven.

  1. Het invoeringsplan LO3.9 van het Agentschap BPR meldt dat donderdag 29 januari de laatste dag is dat er GBA-bijhoudingsberichtencycli mogen worden gestart.
  2. Uiterlijk op vrijdag 30 januari kunt u zoveel mogelijk cycli af te ronden door meerdere malen de GBA-mailbox te benaderen.
  3. Toekomstige intergemeentelijke verhuizingen waarvan schriftelijke, aan de balie of via internet aangifte is gedaan en toevallige gebeurtenisberichten na het opmaken/doorvoeren van akten of latere vermeldingen van de burgerlijke stand, die automatisch berichten genereren, dient u voor de dagen vrijdag 30 januari t/m maandag 2 februari zoveel mogelijk te voorkomen.
  4. Berichtencycli vanwege gebeurtenissen op vrijdag 30 januari en eventueel zaterdag (voor gemeenten die dan open zijn) kan een gemeente pas de maandag daarop starten als duidelijk is dat de conversie in die gemeente goed is gegaan of dat daaruit voortgekomen problemen zijn opgelost. 
  5. Wij adviseren het draaien van de selectie van kiesgerechtigden zo mogelijk wat uit te stellen, om extra herstelwerk aan dit bestand te voorkomen. Wij realiseren ons dat dit in een aantal gevallen wellicht niet mogelijk zal zijn i.v.m. afspraken met de drukker van de kiezerspassen.
  6. Moet de selectie toch kort na 2 februari gedraaid worden, dan adviseren wij om cycli die maandag 2 februari worden gestart, zo snel mogelijk af te ronden door wederom vaker de GBA-mailbox te benaderen. Als alle gemeenten dit doen, beperken we het extra werk voor het kiezersbestand.
  7. BPR zorgt ervoor dat de limiet voor het aantal aanlogs op uw GBA-mailbox per dag verdubbeld wordt voor de dagen donderdag 29 januari t/m dinsdag 3 februari.
Nieuwsoverzicht