Specificaties Burgerzakenmodule Verkiezingen

Op 13 juli 2017 is een nieuwe versie van de BZM specificaties

Specificaties voor Burgerzakenmodules zijn ooit beschreven met het oog op de invoering van de nieuwe BRP waarbij de centrale voorzieningen gebouwd werden door Operatie BRP. Nu dat programma is gestopt, rees de vraag of de NVVB nog activiteiten zou moeten uitvoeren voor het beheer van de specificaties. De NVVB deed dit in opdracht van KING. Met KING is afgesproken dat de bestaande specificaties goed moeten worden afgerond. De module Verkiezingen kwam gereed nog voor dat het besluit tot stoppen met Operatie BRP was genomen.

Het afronden van de BZM specs zal inhouden dat enkele van belang zijnde wijzigingen nog worden doorgevoerd. Het vermoeden bestaat verder dat het grootste deel van de specs onafhankelijk kunnen worden gezien van hetgeen door Operatie BRP werd gebouwd. Het Kernteam van de NVVB zal de specs doornemen en alle tekst markeren die niet meer relevant is door de stopzetting van Operatie BRP. De voorlopig laatste versie van de BZM specs zal dan eind september worden vastgesteld en gepubliceerd.

De specs blijven voorlopig bruikbaar voor gemeenten die toch een aanbesteding inzetten voor de aanschaf van nieuwe Burgerzakensoftware.

Nieuwsoverzicht