Stichting Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte

Stichting Stille Levens | Kenniscentrum Babysterfte

Vijf jaar na de wetswijziging waarin levenloos geboren baby’s geregistreerd kunnen worden in de BRP, zijn inmiddels 19.300 kinderen geregistreerd door 30.489 ouders. Met een registratie in de BRP bestaat een doodgeboren baby ook voor de wet. Stichting Stille Levens zet zich in voor een zo fijn mogelijk proces voor de ouders.
 
Gemeenten kunnen hier een betekenisvolle rol in spelen door bijvoorbeeld informatie over BRP-registratie op de website begripvol weer te geven, zoals de Gemeente Utrecht, de Gemeente Dongen en de Gemeente De Ronde Venen.
 
Daarnaast kunnen gemeenten folders/brochures voor ouders beschikbaar stellen. Deze zijn gratis op te vragen bij Stichting Stille Levens via info@stillelevens.nl. Ook kunnen gemeenten aandacht geven aan het onderwerp op speciale dagen. Dit kan bijvoorbeeld door een bericht op de sociale mediakanalen tijdens Baby Loss Awareness Week (9-15 oktober jaarlijks) of tijdens WereldLichtjesDag (ieder jaar op de 2e zondag in december).
 
Wil je meer informatie ontvangen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Stichting Stille Levens via info@stillelevens.nl of via 06-54373451 (tijdens kantooruren).

Nieuwsoverzicht