Vacature senior juridisch adviseur Burgerzaken gemeente Utrecht

Overtuigt u als scherpzinnige, creatief en naar de buitenwereld gerichte juridisch adviseur? We zijn op zoek naar een klantgerichte jurist Burgerzaken.

De afdeling Burgerzaken van de gemeente Utrecht heeft een vacature voor een senior juridisch adviseur Burgerzaken.

Wat gaat u doen als juridisch adviseur Burgerzaken?
Als juridisch adviseur Burgerzaken richt u zich op een optimale en klantgerichte juridische dienstverlening aan de burger en adviseert u de burger, het management en het bestuur. U speelt een cruciale rol bij rechterlijke procedures en bezwaar- en beroepzaken. Tevens bent u verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de juridisch kwaliteitszorg Burgerzaken en het borgen van de vaktechnische juridische kennis en kunde bij de afdeling Burgerzaken. Dat doet u vanuit een anticiperende rol die gericht is op het ontwikkelen en onderhouden van voor de gemeentelijke praktijk belangrijke externe netwerken.

Uw dagelijkse werkzaamheden, juridisch advies en kwaliteitszorg, bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Is verantwoordelijk voor het signaleren van ontwikkelingen op landelijke wet en regelgeving en de vertaling ervan naar lokaal beleid, overlegt hiertoe met ministeries en collega's van de G4 in samenwerking met de beleidsmedewerker;
  • Is verantwoordelijk voor totstandkoming en onderhoud van verordeningen.
  • Adviseert in complexe casussen op het brede terrein van het (internationale) personen- en familierecht, persoonsregistraties en alles dat daarmee annex is en op het terrein van privacybescherming persoonsgegevens.
  • Treedt op als vertegenwoordiger van de dienst en gemeente bij civielrechterlijke procedures en bezwaar- en beroepszaken op het gebied van het (internationale) personen- en familierecht in en buiten rechte.
  • Hoort burgers in samenwerking met kennis- en kwaliteitsmedewerkers.
  • Is de schakel tussen de afdeling en andere instituties in verband met afdelingsoverschrijdende belangen op het terrein van burgerzaken om de processen in de praktijk van burgerzaken en hun eindproducten respectievelijk te ondersteunen en te controleren op hun juridische juistheid en maatschappelijke relevantie.
  • Is verantwoordelijk voor het overdragen van kennis en kunde en het begeleiden van implementatie van nieuw beleid en wetgeving.
  • Onderhoudt relevante netwerken op lokaal, provinciaal en nationaal niveau, ten einde oplossingen te kunnen ontwikkelen voor problemen en vragen op het gebied van publieksdienstverlening.

Wat verwachten wij van een juridisch adviseur Burgerzaken?
U beschikt over een academisch werk- en denkniveau, een universitaire studie Nederlands recht. U heeft daarnaast minimaal 3-5 jaar praktijkervaring opgedaan binnen een gemeentelijke organisatie op het gebied van Burgerzaken en heeft gedegen kennis van nieuwe en gewijzigde wetgeving op het terrein van Burgerzaken, privacy, beveiliging, personen- en familierecht, nationaliteitsrecht, IPR en diverse BRP-verordeningen. U werkt nauw samen met de vakspecialisten in het Kennis & Kwaliteitsteam en bent ondersteunend aan de overige teams van Burgerzaken. Daarnaast bent u effectief in een politiek bestuurlijke omgeving en handelt u onafhankelijk, besluitvaardig, vasthoudend en nuchter. U beschikt over sociale souplesse en een vlotte pen.

Interesse?
Denkt u te voldoen aan de criteria die we hanteren, stuur dan uw motivatie met cv uiterlijk 14 juli 2014 aan het hoofd Burgerzaken k.van.den.belt@utrecht.nl

Nieuwsoverzicht