Vervolg legesonderzoek

Na meerdere gesprekken over de beste aanpak om te komen tot een vervolgonderzoek naar de dekking van de kosten van het aanvragen en uitgeven van reisdocumenten is afgesproken dat er  twee afzonderlijke onderzoeken plaatsvinden.

BZK zet in op het verkrijgen van inzicht middels het BBV (Besluit Begroting en Verantwoording) traject. De G4 zet samen met de NVVB in op het onderzoeken van de zogenaamde COPC methode om inzicht te krijgen in een productiviteitsnorm. Deze norm is voor ons een belangrijke basis voor ieder gesprek over de dekking van reisdocumentenleges.

Om ervoor te zorgen dat de samenwerking, die met het ministerie de afgelopen jaren is opgebouwd, wordt gecontinueerd, wordt er tijdelijk een werkgroep (maandelijks overleg) en stuurgroep (tweemaandelijks overleg) ingericht. Tijdens deze overleggen worden de resultaten naast elkaar gelegd om eventuele bijzonderheden direct op tafel te krijgen. We streven naar gedegen, maar wel snel onderzoek, zodat we tot afronding van dit vraagstuk kunnen komen. Het bureau van de NVVB en de Gemeente Amsterdam werken deze aanpak op dit moment uit.

Nieuwsoverzicht