Website RvIG vernieuwd

Website RvIG vernieuwd

Sinds eind mei ziet de website van RvIG er heel anders uit. Met een nieuw design en een duidelijke indeling is onze website weer up-to-date.

Op de homepage staan 2 ingangen: 1 voor professionals (blauwe blokjes) en 1 voor burgers (groene blokjes). De titels van de onderwerpen zijn hetzelfde, de tekst erachter is toegespitst op de doelgroep. Nadat je op een hoofdonderwerp hebt geklikt komt je op een landingspagina. Je vindt hier in één oogopslag alle informatie die bij het onderwerp hoort zonder dat je veel door hoeft te klikken.

Om de website toegankelijk te maken voor iedereen zijn veel pdf’s (maar nog niet allemaal) omgezet naar html/tekstpagina’s. Als dit grote brochures of handleidingen zijn dan staat er in de linkerkantlijn een hoofdstukindeling, waarmee je meteen naar het goede hoofdstuk kunt klikken. Een andere belangrijke wijziging is de verbetering van de zoekmachine, zodat het zoekresultaat beter te filteren is.

Het gevolg van deze wijziging is wel dat favorieten in de browser en opgeslagen url's niet meer werken. We proberen het zo goed mogelijk op te lossen door de redirects in te stellen. De url van de oude pagina wordt dan doorgesluisd naar de nieuwe pagina. Deze redirect zal in de meeste gevallen leiden naar de nieuwe landingspagina van het betreffende onderwerp.

Nieuwsoverzicht