Wob-verzoek problematiek op VNG forum

Wob-verzoeken aan ambtenaren van de burgerlijke stand

Een aantal gemeenten in Nederland heeft een Wob-verzoek ontvangen waarin allerlei informatie en documenten worden gevraagd ten aanzien van weigerambtenaren. De NVVB is meerdere malen benaderd voor advies omtrent deze problematiek.

Rol NVVB

De NVVB heeft geen specialistische kennis in huis met betrekking tot de WOB. Zij kan hierin gemeenten niet van advies dienen.  Voor de recente Wob-problematiek hebben wij de VNG geconsulteerd. Zij verwijzen naar het forum dat de VNG voor dit soort zaken heeft ingericht. Dit forum is alleen toegankelijk voor ambtenaren van gemeenten via https://forum.vng.nl/do/login

Forum VNG

Dit forum is in het leven geroepen voor kennisdeling over specifieke onderwerpen tussen gemeenten. De VNG monitort wel de lopende discussies en reageert waar mogelijk op het forum. Overigens is de Wob-problematiek bekend bij de VNG en streeft zij naar een regeling voor gemeenten die goed uitvoerbaar is en waarbij misbruik wordt aangepakt.

Wob-verzoek weigerambtenaren op het VNG-forum

Specifieke zaken zoals nu de Wob-verzoeken in relatie tot weigerambtenaren, kan door de gemeenteambtenaar die met de afhandeling daarvan belast is, op het forum gekeken worden welke stappen ondernomen kunnen worden en hoe de afhandeling het beste geregeld kan worden. Dit specifieke verzoek wordt uitgebreid besproken op het forum via onderstaande link (mits ingelogd):

https://forum.vng.nl/do/forum?id=489464-666f72756d

Er zijn ook al gemeenten die een besluit op het verzoek hebben genomen. Ook deze besluiten staan op het forum.

 

 

 

Nieuwsoverzicht