Extra maatregelen bij afnemen examens

PublieksAcademie

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn naast de reguliere instructie, onderstaande maatregelen van kracht om de verspreiding van dit virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen worden strikt gehanteerd en wij verzoeken je om deze maatregelen te volgen bij het afleggen van jouw examen. Volg je deze maatregelen niet op, dan kan je geen examen komen doen.

De volgende maatregelen stellen wij dan ook verplicht wanneer je examen doet op een van de COEL toetslocaties.

1.            Op de locatie zijn wij verplicht ervoor te zorgen dat er te allen tijden anderhalve meter afstand tussen jou en anderen wordt bewaard. Dit geldt tijdens het inschrijfproces, in de wachtruimte, in het examenlokaal en tijdens het verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Om deze afstanden te kunnen garanderen, is er op de toetslocatie een duidelijk looppad gecreëerd. Ook informeren wij je middels posters en flyers over deze maatregelen.

2.            Op de toetslocatie ben je zelf ook verplicht om te allen tijde anderhalve meter afstand tussen jou en anderen te bewaren.

3.            Bij binnenkomst zal je worden gevraagd handschoenen aan te trekken en deze de hele tijd aan te houden. De handschoenen worden door de toetslocatie beschikbaar gesteld.

4.            Wij adviseren je om jouw jas in de auto te laten, indien mogelijk. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zijn er kluisjes aanwezig waar je jouw jas in kan opbergen.

5.            De toezichthouder op de toetslocatie mag geen fysiek contact hebben met kandidaten. Dit betekent dat wanneer je jezelf inschrijft bij de balie voor jouw examen, je jouw legitimatiebewijs en andere hulpmiddelen neerlegt op de balie. De toezichthouder kan deze dan zelf van de balie pakken en controleren. Al onze toezichthouders zullen handschoenen dragen.

6.            Tijdens het examen kunnen we te maken krijgen met onvoorziene omstandigheden. Hierdoor kan het voorkomen dat de toezichthouder bij jouw computer moet. Om de anderhalve meter afstand te bewaren zal de toezichthouder je vragen even weg te stappen van de examenplek, zodat er anderhalve meter afstand tussen jou  en de toezichthouder gehouden kan worden. Hierna zal de toezichthouder het probleem met de computer proberen te verhelpen. Ook hierbij zal de toezichthouder handschoenen dragen. Hierna kan je weer terug naar de examenplek.

7.            Op iedere toetslocatie is er handzeep en/of desinfectie aanwezig waar je gebruik van kan maken.

8.            Na ieder examen zal de gehele examenplek worden gereinigd. Denk hierbij aan de examenplek zelf, maar ook aan de hulmiddelen die tijdens het examen zijn gebruikt zoals een pen en een rekenmachine. Aan het einde van de dag zal de hele ruimte worden gereinigd.

Wat als je toch geen examen wilt doen?
Wanneer je toch liever geen examen doet, kan je het examen tot een dag van te voren kosteloos omboeken naar een ander moment. Omboeken is kosteloos en kan zo vaak als je wilt tijdens de coronacrisis. Omboeken kan je in gang zetten door het betreffende examen aan te klikken in het account. Je kan dan vervolgens kiezen voor de optie omboeken. Je kan het examen uiteraard ook annuleren. Houdt dan rekening met onze annuleringsvoorwaarden.

Eigen verantwoordelijkheid
Wij bieden je de mogelijkheid om in deze tijd toch het examen te kunnen doen en doen ons best om met alle getroffen maatregelen de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Deelname aan een examen is echter geheel vrijwillig en het is zodoende jouw eigen keuze en verantwoordelijkheid om aan het examen deel te nemen. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade (direct noch indirect), op het gebied van jouw gezondheid of anderszins, die je mogelijk lijdt door deelname aan een examen op een van de COEL toetslocaties. Door deel te nemen aan een examen, stem je met het hiervoor genoemde in. 

Alleen wanneer wij ons samen aan bovenstaande maatregelen houden, kunnen wij ervoor zorgen dat er op een verantwoorde en veilige manier examens kunnen worden afgenomen.

Mocht je vragen of zorgen hebben naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Wij wensen je veel succes met jouw examen.

NVVB PublieksAcademie