Vacature Strategisch Adviseur (24-32 uur)

Algemeen

De NVVB zoekt een strategisch adviseur met passie voor publieksdienstverlening en innovatie op het vakgebied Burgerzaken

NVVB
De NVVB behartigt al 25 jaar de belangen van alle gemeenten in Nederland op het gebied van persoonsinformatiemanagement, identiteitsmanagement, verkiezingen en dienstverlening & innovatie op het vakgebied Burgerzaken. De NVVB is hierbij een belangrijke partner voor onder meer VNG, departementen en rijksdiensten en ondernemende bedrijven op dit domein. De NVVB organiseert en faciliteert congressen, themadagen en andere bijeenkomsten en leidt of ondersteunt projecten en programma’s rond actuele onderwerpen. Zij verbindt betrokken partners met elkaar en met het belang van goede publieksdienstverlening aan burgers.

Naar wie zijn wij op zoek?
Een gedreven, betrokken en deskundig strategisch adviseur die als een ware ambassadeur mede het gezicht is van de NVVB en die zelfstandig en proactief te werk gaat. Een teamplayer die begrijpt dat de kracht van de NVVB zit in samenwerking en vertrouwen in onze expertise. Hij/zij kent zijn/haar persoonlijke en collegiale verantwoordelijkheden en draagt bij aan een prettige werksfeer.

Werkzaamheden
Je adviseert directie en bestuur over beleid voor de vereniging op strategisch niveau. Je stelt beleidsadviezen op en stemt hiervoor waar nodig af met de adviescommissies van de NVVB. Je neemt actief deel aan overleggen met ketenpartners en externe organisaties en behartigt daarbij de belangen van de NVVB-leden. Je leidt of ondersteunt projecten en programma’s binnen jouw portefeuille en neemt initiatief om dergelijke projecten door de NVVB uit te laten voeren.

Functie eisen

  • HBO/WO-niveau
  • Deskundig op meerdere NVVB thema’s en brede kennis van het vakgebied burgerzaken
  • Strategisch inzicht en gevoel voor de politiek-bestuurlijke omgeving en maatschappelijke context van onderwerpen
  • Projectmatig kunnen werken
  • Tenminste enige jaren relevante ervaring in het vakgebied

Competenties
Van de strategisch adviseur en ambassadeur van de NVVB verwachten wij de volgende competenties:

  • Proactief en ondernemend
  • Omgevingsbewust
  • Communicatief
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
  • Vaardig en creatief in woord en beeld

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een dynamisch vakgebied met een hoge actualiteitswaarde. Een leuk team met prettige collega’s en de mogelijkheid voor persoonlijke groei. De NVVB volgt de Rechtspositieregeling en salarisschalen van de VNG. De functie is, afhankelijk van kennis en ervaring, indicatief gewaardeerd in schaal 11-12.

Mogelijkheden
Deze functie kan het eerste jaar eventueel ook ingevuld worden door een detacheringsconstructie vanuit jouw eigen gemeente. Daarnaast zijn we in verband met de tijdelijke waarneming van de directiefunctie door onze strategisch adviseurs Ronald Zijlstra en John de Ruiter, ook op zoek naar tijdelijke ondersteuning bij de strategisch adviseurs.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de inhoud van de functie of wil je direct solliciteren? Neem dan contact op met:

Waarnemend directeur Ronald Zijlstra via ronaldzijlstra@nvvb.nl of 06-54765633
Waarnemend directeur John de Ruiter via johnderuiter@nvvb.nl of 06-10886057

De vacature staat open tot en met 29 februari 2020. Een assessment en referentieonderzoek maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.