Nieuwsbrief 9 Raadgevend Referendum BZK

Nieuwsbrief 9 Raadgevend referendum over de goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne

30 maart 2016
Deze nieuwsbrief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft tot doel u te informeren over het raadgevend referendum van 6 april 2016 over een wet die strekt tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne*
 
Geldige en ongeldige stembiljetten 
Er is een aantal vragen binnengekomen over wanneer het stembiljet (model Wrr 59) geldig of ongeldig is (naar aanleiding van de uitleg hierover in de brochure Stembureau-instructie voor de dag van de stemming, pagina 13). De Kiesraad heeft een lijst opgesteld met een aantal voorbeelden van ingevulde stembiljetten en de beoordeling daarvan. Deze lijst is bijgevoegd. De lijst wordt ook in de toolkit geplaatst (www.verkiezingen2016.nl/toolkit). U wordt verzocht deze lijst onder de aandacht van uw stembureauleden te brengen.
Als u vragen hebt over verkiezingstechnische aangelegenheden (Kieswet en verkiezingsprocedure), kunt u die stellen aan het Informatiepunt verkiezingen, een gezamenlijk initiatief van de Kiesraad en het ministerie van BZK. Het informatiepunt is te bereiken via informatiepunt@kiesraad.nl en telefoonnummer 070-4267329. Alle overige vragen met betrekking tot het aanstaande referendum kunt u sturen aan postbus.verkiezingen@minbzk.nl.
 
 
*) Wet van 8 juli 2015, houdende goedkeuring van de op 27 juni 2014 te Brussel tot stand gekomen Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en haar lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds (Trb. 2014, 160)

 

Nieuwsoverzicht