Vacature gemeente Zeist: Medewerker Burgerlijke Stand en Backoffice Burgerzaken

Voor het team Publiekszaken zoekt de gemeente Zeist:

Medewerker Burgerlijke Stand en Backoffice Burgerzaken (32 uur per week voor 2 jaar)

Wat doe je

Als medewerker Burgerlijke Stand en Backoffice Burgerzaken ben je onderdeel van een deskundig team van allrounders. Je werkt nauwkeurig, doelgericht en planmatig. Deze eigenschappen komen in deze functie perfect van pas. Je behandelt complexe vraagstukken met betrekking tot optie en naturalisatie, adresonderzoeken, beoordelen van buitenlandse brondocumenten voor een huwelijk, inschrijving in de BRP en het opmaken van akten. Je bent vraagbaak voor burgers en collega’s op het gebied van burgerlijke stand, internationaal privaatrecht, de BRP en weet hoe en wanneer je dit moet toepassen. Je bent bereid om huwelijken en partnerschapsregistraties van personen van gelijk geslacht te voltrekken en te registreren. En je bent aanspreekpunt voor de trouwambtenaren en trouwlocaties. De gemeente Zeist is een multiculturele samenleving en onderdeel daarvan is het AZC. Je bent daarom goed op de hoogte van het culturele verschil en omgangsvormen van vluchtelingen en je bent daar goed op voorbereid. Je ziet het als jouw persoonlijke uitdaging om de kwaliteit van de gegevens in de Basis Registratie Personen (BRP) en Burgerlijke Stand te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

Wie ben je

Voor deze functie zoeken wij een frisse enthousiaste medewerker Publiekszaken met een MBO/HBO-werk- en denkniveau. Een paar jaar gemeentelijke ervaring, met name op het gebied van burgerlijke stand, is een must; een opleiding AABZ/MLO-BZ een pré. Maar ook diegenen die al een poosje bij de frontoffice floreren en toe zijn aan een mooie  ontwikkelingsstap worden van harte uitgenodigd om te solliciteren!

Als medewerker Publiekszaken ben je een vernieuwer, met een goede voelspriet voor ontwikkelingen in je werk en de omgeving. Je signaleert gevraagd en ongevraagd verbeterpunten en doet er wat mee binnen je team en de organisatie. Je bent proactief, initiatiefrijk en kunt je gemakkelijk verplaatsen in de klant. Je bent flexibel en innovatief en een kei in samenwerken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en ziet er als gezicht van de gemeente representatief uit. Je bent bereid om ook in de avond te werken.

Wat bieden wij

Gemeente Zeist kent een uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenregeling. Het Nieuwe Werken is bij ons geen holle frase: het gemeentehuis is erop ingericht om medewerkers te ondersteunen bij het flexibel werken en gezamenlijk vinden we steeds weer nieuwe manieren om werk en privé goed te combineren. Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je bij ons maximaal € 3.280 bruto per maand verdienen (functieschaal 8) bij een volledige werkweek van 36 uur.

Waar werk je

De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. Als medewerker heb je juist daarin je toegevoegde waarde. In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional kunt blijven groeien.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Bel dan met Wimke van Renen, personeelsadviseur, tel. 14 030. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op www.zeist.nl

Solliciteren

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct! Klik hier om naar het sollicitatieformulier te gaan.

NB: Deze vacature is door de NVVB geplaatst namens de gemeente Zeist (in plaats van een webvertorial in de digitale nieuwsbrief). 

Nieuwsoverzicht