Bericht van VNG: Onderzoek kosten van de Tweede Kamerverkiezingen

Bericht van VNG: Onderzoek kosten van de Tweede Kamerverkiezingen

Door de VNG wordt gekeken om in samenwerking met de NVVB een onderzoek uit te voeren naar de kosten van de Tweede Kamerverkiezingen.

Opzet van het onderzoek
Het doel van het onderzoek is om een indicatie van de kosten te geven die door gemeenten gemaakt zijn voor de verkiezingen van 22 november 2023, uitgesplitst in kleine, middelgrote en (zeer) grote gemeenten (totaal 30 gemeenten).
Hierbij wordt een vergelijking gemaakt tussen deze resultaten en de resultaten van het onderzoek naar de meerkosten voor verkiezingen in de coronacrisis en andere beschikbare eerdere ramingen over de kosten van verkiezingen.
Er wordt toegewerkt naar een gedragen beeld van de kostenposten, waarbij rekening wordt gehouden met specifieke kosten en verschillen in de kosten van gemeenten.
 
Inmiddels zijn we begonnen met het onderzoek. De uitvraag van gegevens zal rond begin maart plaatsvinden en het streven is om begin april 2024 het eindrapport met duiding van de gegevens op te leveren.  
 
Nog op zoek naar gemeenten
We zijn nog op zoek naar gemeenten. Indien jij met jouw gemeente wil deelnemen aan het onderzoek, stuur dan een e-mail naar Karin Huigsloot via Karin.Huigsloot@vng.nl met de benodigde gegevens:

Naam:
Functie:
E-mail :
Telefoon:
Eventueel andere betrokkenen:
 
Bij deelname ontvang je vanaf volgende week meer informatie over de opzet van het onderzoek.

Nieuwsoverzicht