De VerkiezingsAcademie

De gemeenteraadsverkiezingen vergen een hoop voorbereidingen binnen uw gemeente. Een belangrijke en tijdrovende activiteit is het aanstellen en trainen van stembureauleden. Iedere gemeente wil graag de kwaliteit verhogen van de leden die de gemeente vertegenwoordigen in het stemlokaal.

"Dan organiseren we toch een bijeenkomst en krijgt iedereen instructie?"

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Naast de trainers, de instructiematerialen en de locatie dient u alle potentiële stembureauleden, in veel verschillende bijeenkomsten bij elkaar te krijgen. Dit kost veel tijd en geld. Bovendien kunt u niet goed meten of de kennis beklijft en de deelnemers echt klaar zijn voor hun belangrijke taak. 

De VerkiezingsAcademie is een dienst voor gemeenten, waarbij de opleiding van stembureauleden wordt gefaciliteerd en gemeenten ontzorgd.

De VerkiezingsAcademie (www.verkiezingsacademie.nl

Uw vrijwilligers en ambtenaren gemakkelijk, (kosten)effectief, snel en efficiënt opgeleid voor hun rol en taak tijdens de verkiezingen.

Met de VerkiezingsAcademie bent u vanaf begin januari klaar om de stembureauleden binnen uw gemeente gemakkelijk, efficiënt en (kosten)effectief op te leiden voor hun werk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Uw vrijwilligers en ambtenaren vinden het leuk, gemakkelijk en handig om zich voor te bereiden op hun rol en taak op het moment en op de plaats waar het hen uitkomt.

In de VerkiezingsAcademie vindt u:

  • een pittige e-learning cursus waarmee stembureauleden op interactieve wijze worden geïnstrueerd voor hun werk in het stemlokaal;
  • een digitale toets die onder auspiciën van de NVVB tot stand is gekomen en wordt afgenomen;
  • een digitaal voorbeeld van alle relevante documenten die nodig en bekend moeten zijn om het stemproces ordentelijk te laten verlopen;
  • een nieuwsrubriek waarmee de stembureauleden op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen rond de verkiezingen;
  • een community waardoor stembureauleden onderling informatie uit kunnen wisselen en kennis met elkaar kunnen delen;
  • een competitieve app voor de smartphone (IOS en Android), waarmee stembureauleden elkaar kunnen uitdagen en testen: wie heeft de meest actuele kennis paraat?
  • een managementrapportage waarmee deelnemers via e-mail kunnen worden uitgenodigd, herinnerd en gevolgd in hun voortgang.

De e-learning cursus en digitale toets zijn in samenwerking tussen experts van de NVVB, Procura en Teachers Channel ontwikkeld. 

De kosten van de VerkiezingsAcademie vindt u hieronder. De bedragen gelden voor de gemeenteraadsverkiezingen en zijn exclusief btw.

Gemeenten opnemen in VerkiezingsAcademie € 150,- per gemeente
E-learning cursus (incl. eindtoets en app) €   15,- per deelnemer
Helpdesk per e-mail €     2,50 per deelnemer

Elk stembureaulid dat de e-learning cursus afrondt en de digitale toets met goed gevolg aflegt, ontvangt een NVVB certificaat.

Wilt u door de VerkiezingsAcademie ondersteund worden, of wilt u meer informatie over de e-learning cursus, de toets of de app voor stembureauleden?

Stuur een e-mail naar info@verkiezingsacademie.nl

Bijlagen Grootte
Flyer VerkiezingsAcademie dec 2013.pdf 257.53 KB
Nieuwsoverzicht