NVVB webinar: Ben jij klaar voor een tweede zitting van het GSB?

NVVB webinar: Ben jij klaar voor een tweede zitting van het GSB?

De NVVB organiseert en faciliteert op dinsdag 7 november van 10.00 tot 11.30 uur een webinar namens de Kiesraad over de tweede zitting van het gemeentelijk stembureau.

Als het centraal stembureau (CSB) vermoedt dat er fouten zitten in het proces-verbaal van een GSB of een stembureau, kan het CSB gemeenten vragen om deze fouten nader te onderzoeken. In dat geval moet je in jouw gemeente een nieuwe (tweede) zitting van het GSB organiseren.

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele nieuwe GSB-zitting organiseert de Kiesraad deze webinar voor projectleiders verkiezingen. Daarin krijg je antwoord op vragen als:

  • Wanneer en hoe vraagt het CSB om een nieuwe zitting te organiseren?
  • Wanneer moet de nieuwe zitting plaatsvinden en wat is daarvoor nodig?
  • Welke documenten moeten worden ingevuld tijdens de nieuwe zitting?

Tegelijk met het webinar publiceert de Kiesraad ook een factsheet waarin je alle informatie kunt terugvinden. Onze leden (individuele leden en medewerkers bij een gemeente) mogen (gratis) deelnemen aan deze webinar. Ben je dus individueel lid van de NVVB of werkzaam bij een Nederlandse gemeente, dan kun je jezelf aanmelden voor deze webinar. Val jij niet onder deze groep, dan kun je deze webinar helaas niet volgen. Schrijf je hier in.

Nieuwsoverzicht