Uitbreiding functionaliteiten reisdocumenten module

Uitbreiding functionaliteiten reisdocumenten module

RvIG werkt voortdurend aan de verbetering van het reisdocumentenstelsel.
Begin oktober van dit jaar is de Basisregistratie reisdocumenten (BR) gevuld met de historische data van alle RAAS-stations die in Nederland, Caribisch Nederland en de diverse buitenlandse posten staan.
De centrale opslag van deze informatie zorgt ervoor dat deze informatie nu ook geraadpleegd kan worden. De Reisdocumentenmodule (RDM) wordt nu uitgebreid met nieuwe functionaliteiten die het aanvraagproces actueler, sneller en efficiënter maken.
RvIG laat weten dat de volgende functionaliteiten nog dit jaar beschikbaar komen:

  1. Aanvraagcontrole: Hiermee wordt het mogelijk om lopende en historische aanvraaggegevens van reisdocumenten in te zien.
  2. Opvragen Reisdocumenteninformatie: Hiermee kun je alle in bezit zijnde en historische reisdocumenten inclusief bijbehorende status van de aanvrager opvragen. Ook is detailinformatie van het reisdocument beschikbaar.

In de animatievideo is te zien wat de ‘Aanvraagcontrole’ en de ‘Reisdocumentinformatie’ inhouden.
 
Deze nieuwe functionaliteit worden door de softwareleveranciers gefaseerd ingevoerd. De softwareleveranciers communiceren over wanneer deze functionaliteiten per gemeente beschikbaar komen, en hoe deze functionaliteiten gebruikt kunnen worden.

Nieuwsoverzicht