Voorbereidingen verkiezingen Provinciale Staten én de Waterschappen

Gemeenten organiseren 18 maart 2015 zowel verkiezingen voor de Provinciale Staten én de Waterschappen. In 87 gemeenten zijn meerdere waterschappen actief zodat daar de vraag is hoe ervoor te zorgen dat iedere kiesgerechtigde de stempas voor het juiste waterschap krijgt. De VNG adviseert gemeenten nadrukkelijk nu al na te gaan via welke methode ze het beste de juiste adressen per waterschap kunnen bepalen. In de VNG ledenbrief leest u hoe u dat kunt doen.

Bepalen kiesgerechtigden per waterschap
Het bepalen van de kiesgerechtigden per waterschap gebeurt in twee achtereenvolgende stappen:
- Eerst het bepalen van de adressen per waterschap en vervolgens het verwerken van deze gegevens in de verkiezingsmodule burgerzaken.Hiervoor heeft u geen hulp van software leveranciers nodig.
- Deze hulp heeft u wel nodig bij de tweede stap. Bij het inlezen van de juiste adressen per waterschap in de verkiezingsmodule burgerzaken en het produceren van de juiste stempassen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) informeert alle gemeenten over de te volgen procedures betreffende het gelijktijdig organiseren van deze verkiezingen.

Meer informatie: Ledenbrief Bepalen kiesgerechtigden per waterschap

Bron: www.vng.nl

Nieuwsoverzicht