Algemene Ledenvergadering 12 december 2013

Voor het eerst organiseerden wij onze Algemene Ledenvergadering (hierna ALV) in december. De voorgaande jaren organiseerden wij de ALV enkel in april of mei tijdens ons landelijke congres in Noordwijkerhout. Wij stelden dan het jaarplan van het lopende jaar vast en de begroting van het jaar erna. Door de begroting en het jaarplan in december al vast te stellen, kunnen wij een realistischer overzicht geven in de plannen voor het komend jaar. De ALV tijdens het landelijke congres blijft tevens ook bestaan: hierin stellen de leden het jaarverslag en de jaarrekening vast.

De agenda 2014 (voorheen jaarplan) en begroting 2014 zijn aan de leden voorgelegd en vastgesteld. Door op deze manier invulling te geven aan de ALV betrekken wij de leden actiever en wordt het jaarplan meer ‘van en voor’ de leden. Gedurende de ALV van 12 december jl. is tevens een Raad van Advies ingesteld: wij hebben voorgesteld een Raad van Advies in te stellen die tot taak heeft het bestuur en het dagelijks bestuur gevraagd en ongevraagd van advies te dienen met betrekking tot de thema`s die tot onze missie en visie horen. Leden van de Raad van Advies kunnen personen zijn met bestuurlijke of ambtelijke eindverantwoording bij gemeenten (burgemeester, wethouder, gemeentesecretaris) en personen uit de wetenschap. Doel is om met een Raad van Advies een gremium te hebben met personen die vanuit een helikopterview en gemeentelijk bestuurlijk perspectief het bestuur en dagelijks bestuur door advisering kunnen ondersteunen en inspireren. Het bestuur en dagelijks bestuur blijven aan het roer staan en nemen beslissingen: zij besturen.

Simon Rijsdijk nieuwe voorzitter NVVB
De ALV heeft in haar vergadering van 12 december 2013 besloten Simon Rijsdijk te benoemen tot voorzitter van de NVVB. Dit om te voorzien in de vacature die was ontstaan door het overlijden        van Cees Meesters. Het bestuur heeft unaniem besloten Simon Rijsdijk bij de ALV voor te dragen voor verkiezing en benoeming tot voorzitter. Simon is sinds 2006 vicevoorzitter van de NVVB. In  januari 2013 is hij benoemd tot vice president van het Europäischer Verband der Standesbeamtinnen und Standesbeamten (EVS). Vanaf 1994 heeft hij verschillende functies binnen de NVVB bekleed.
 Simon Rijsdijk op LinkedIn

 Willeke van Dijk nieuw lid dagelijks bestuur NVVB en Dagmar Winkelhorst nieuwe vicevoorzitter NVVB 

 In de ALV is eveneens besloten om Willeke van Dijk te benoemen tot lid van het dagelijks bestuur. Zij is bij de gemeente Molenwaard werkzaam als projectleider dienstverlening in het      programma ‘Molenwaard Nabij’
 Willeke van Dijk op LinkedIn

 Na het besluit van de ALV tot benoeming van Simon Rijsdijk als voorzitter, heeft het bestuur besloten om Dagmar Winkelhorst te benoemen tot vicevoorzitter. Zij is sinds 9 mei 2012 lid van het  dagelijks bestuur van de NVVB en werkzaam bij gemeente Midden-Delfland in de functie van hoofd afdeling Dienstverlening & Communicatie.

 Dagmar Winkelhorst op LinkedIn

Klik hier

 

Nieuwsoverzicht