BA-BZ toch van start vanaf september 2015

BA-BZ opleiding starten in 2015 kan toch!

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is het toch mogelijk om een diploma BA-BZ te verkrijgen wanneer er in 2015 met de opleiding wordt gestart.

U heeft er vast al het één en ander over gehoord of gelezen. Vanaf september 2016 gaat een nieuwe NVVB opleiding,-en examenstructuur van start. In het nieuwe nummer van B&R wordt hieraan ruim aandacht besteed.Terwijl de NVVB de laatste hand legt aan het vernieuwde curriculum blijft het huidige aanbod aan opleidingen en examens gehandhaafd. Gemeenten kunnen medewerkers gewoon aanmelden voor de huidige modules van de BO-BZ/BOP en MLO-/BA-BZ. Bestaande cursisten die nog niet alle modules hebben doorlopen, kunnen dit tot 1 september 2016 afmaken.

BA-BZ starten in 2015 en toch diploma in 2017!

De BA-BZ opleiding was de enige uitzondering op de regel. Deze opleiding duurt 2 jaar en zou niet meer volledig kunnen worden afgerond voor deelnemers die in 2015 zouden starten. In overleg met een opleider Segment is hierin verandering gekomen.

Deelnemers die toch het diploma BA-BZ willen, starten in september 2015 eerst met het specialisatiejaar. De modules behorende bij het specialisatiejaar kunnen middels een NVVB examen vóór september 2016 behaald worden. Daarna kan het basisjaar worden gevolgd, waarvoor geen NVVB examen voor nodig is. Wanneer beide certificaten, te weten specialisatie en basis, zijn behaald, krijgt de deelnemer toch een NVVB diploma voor het behalen van de BA-BZ. Ook al is dit ná september 2016!

Meer informatie of vragen?

Voor meer informatie over het starten van opleidingen in 2015 of over de vernieuwing van het examenbureau kunt u contact opnemen met het officemanagement; Vera Nugteren, 079-3617747,  veranugteren@nvvb.nl

Nieuwsoverzicht