Bericht van JenV: ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk gaat laatste testfase voor productie in

Bericht van JenV: ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk gaat laatste testfase voor productie in

De afdeling Burgerzaken van veel gemeenten maakt gebruik van de inkijkmodule op de Basisvoorziening Vreemdelingen ter ondersteuning van de vaststelling van de identiteit van vreemdelingen. In 2023 komt de koppeling via diginetwerk met gebruik van e-herkenning in productie beschikbaar. Hierover is in de afgelopen periode een aantal nieuwsberichten verschenen.

Stand van zaken project
De applicatie werkt nu goed op zowel acceptatie als productie. Dat betekent dat we nu de testfase ingaan waarbij diverse gemeenten in de productieomgeving kunnen toetsen of de voorziening goed functioneert. Eventuele bevindingen worden in de komende weken verzameld en beoordeeld.
 
Wat betekent dit voor gemeenten
Nu de nieuwe versie in productie beschikbaar komt kunnen gemeenten er vanuit gaan dat de nieuwe versie van BVV-inkijk nog in 2023 volledig in productie zal zijn. Gemeenten dienen voor de gebruikers van de voorziening een e-herkenningsmiddel van niveau 3 aan te vragen voor de dienst BVV-inkijk (waarvan het Ministerie van Justitie en Veiligheid de eigenaar is). Zodra de testfase is afgerond en de voorziening goed is bevonden wordt de URL voor de productieomgeving gedeeld via de kanalen van NVVB en VNG. In een separate notitie wordt nader ingegaan op het gebruik van de voorziening en de aspecten die ten opzichte van de huidige versie veranderd zijn. Functioneel gezien is er overigens geen verandering aangebracht.
 
Verwachting is dat de huidige toegang via KPN lokale overheid in de nabije toekomst wordt ontmanteld. Daarbij wordt een redelijke termijn in acht genomen.

Nieuwsoverzicht