Bericht van JenV: ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk in testfase

Bericht van JenV: ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk in testfase

De afdeling Burgerzaken van veel gemeenten maakt gebruik van de inkijkmodule op de Basisvoorziening Vreemdelingen ter ondersteuning van de vaststelling van de identiteit van vreemdelingen. Binnenkort komt de koppeling via diginetwerk met gebruik van e-herkenning in productie beschikbaar. Hierover is in de afgelopen periode een aantal nieuwsberichten verschenen.

Stand van zaken project
In het vorige nieuwsbericht is gemeld dat de nieuwe versie gereed was voor test. De applicatie is op één onderdeel sindsdien nog verder aangepast. Het goede nieuws is dat de applicatie inmiddels gereed is voor de testfase in de acceptatieomgeving. In de productieomgeving moet nog een aantal technische zaken worden geregeld door de diverse betrokken partijen.
 
Wat betekent dit voor gemeenten
Aangezien de nieuwe versie nog niet in productie is kunnen gemeenten helaas nog niet via diginetwerk gebruik maken van de BVV-inkijkmodule. De huidige situatie met koppeling via KPN lokale overheid blijft zeker nog tot eind Q3 beschikbaar. Voorzien wordt dat de nieuwe versie van BVV-inkijk rond 1 september, of kort daarna, in productie genomen kan worden. Daarna zal een aantal gemeenten deze productieversie testen. Als dit goed verloopt wordt de URL voor productie aan alle gemeenten ter beschikking gesteld. In de tweede helft van augustus wordt een volgend nieuwsbericht opgesteld.

Nieuwsoverzicht