Bericht van JenV: update ontmanteling koppeling BVV-inkijk via KPN lokale overheid

Bericht van JenV: update ontmanteling koppeling BVV-inkijk via KPN lokale overheid

De afdeling Burgerzaken van veel gemeenten maakt gebruik van de inkijkmodule op de Basisvoorziening Vreemdelingen ter ondersteuning van de vaststelling van de identiteit van vreemdelingen. In november 2023 is de nieuwe koppeling via diginetwerk met gebruik van eHerkenning in productie genomen. De oude koppeling via KPN lokale overheid met BVV wordt binnenkort ontmanteld.

Stand van zaken project
Het realiseren van de nieuwe versie van BVV-inkijk met de koppeling via diginetwerk met eHerkenning is afgerond. De voorziening is zowel op acceptatie als productie beschikbaar. Uit onze gegevens blijkt dat momenteel ruim 120 gemeenten succesvol gebruik hebben gemaakt van de nieuwe koppeling. Het aantal gemeenten dat nog gebruikt maakt van de oude koppeling was per 9 februari 198. Overigens zijn er ook gemeenten die op dit moment beide koppelingen gebruiken.
 
Wat betekent dit voor gemeenten
Sinds 1 november 2023 kunnen gemeenten overstappen op de nieuwe koppeling. Een notitie hierover is in november verspreid via de kanalen van NVVB en VNG. De oude koppeling via KPN lokale overheid wordt per 31 maart 2024 beëindigd en niet, zoals eerder gemeld, per 1 maart 2024. Vragen kunnen worden gesteld via postbus.functioneelbeheerdrm@minjenv.nl
 
De VNG geeft aan dat als gemeenten ondersteuning nodig hebben bij het instellen van de juiste routering, deze contact kunnen opnemen met (ongeacht of ze op GGI-Netwerk zijn aangesloten of op een ander koppelnetwerk):

Servicecentrum Gemeenten
https://www.scgemeenten.nl
info@scgemeenten.nl
 
Gemeenten kunnen ook contact leggen met de eGem servicedesk (servicedesk@egem.nl) voor eventuele technische ondersteuning.

Nieuwsoverzicht