Dagmar Winkelhorst is de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2015

Tijdens de feestelijke verkiezingsavond op donderdag 22 januari 2015 is Dagmar Winkelhorst (Gemeente Midden Delfland, NVVB) uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2015.

De jury prees haar persoonlijkheid en visie. Niet alleen vonden zij Dagmar inhoudelijk sterk maar ook natuurlijk en niet ingestudeerd. Jantine Kriens voegde daaraan toe: “Dagmar vertelt het verhaal van de toekomst van de overheid.”

Foto: Antoine Pütz

Dagmar neemt een mooie ervaringsprijs mee naar huis van VNG Internationaal en gaat samen met de andere finalisten een coachingstraject van de Vereniging Overheidsmanager in. Anne-Marleen Dijkhuis (gemeente Hollands Kroon) sleepte de publieksprijs in de wacht. Zij mag een opleiding naar keuze volgen bij Nyenrode. De derde finalist, Maarten van der Meer (Waterschap Hollandse Delta), greep naast de grote prijzen maar maakte grote indruk met zijn visie over een duurzame en groene overheid.

Gedurende de avond kregen de kandidaten verschillende vraagstukken en uitdagingen voorgelegd. Ook presenteerden zij zichzelf hun visie op de overheid presenteren. Een vakjury, bestaande uit Jantine Kriens (Voorzitter directieraad VNG), Pieter Litjens (wethouder gemeente Amsterdam), Bartho Boer (Hoofd Communicatie NS en oud-finalist) en Florus van der Linden (voorzitter FUTUR), wees de uiteindelijke de winnaar.

Over de verkiezing
Sinds 2002 organiseert FUTUR de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar. FUTUR wil hiermee het belang en de meerwaarde van jonge talenten bij de overheid in de spotlight zetten. De overheid vergrijst en heeft deze jonge mensen hard nodig. De winnaar van de verkiezing draagt de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2015 en zal een jaar lang als ambassadeur voor jonge ambtenaren optreden en daarbij de boodschap “Jonge ambtenaar, neem je rol in een veranderende overheid!” uitdragen.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing en de stichting FUTUR op www.javhj.nl

Nieuwsoverzicht