De publieke sector geeft een stille ramp een stem:

met Serious Ambtenaar komen ambtenaren en organisaties dit jaar in actie tegen kindersterfte als gevolg van diarree

Elk jaar wordt door radio 3FM het Glazen Huis voor het Rode Kruis georganiseerd. Dit jaar staat het Glazen Huis in Leeuwarden en wordt er om aandacht gevraagd voor onnodige kindersterfte door diarree. Jaarlijks sterven er 800.000 kinderen door een gebrek aan zeep, toiletten en schoon drinkwater. Dit komt neer op 2200 kinderen per dag, wat gelijk staat aan 70 volle schoolklassen! Dit MOET stoppen. Vanuit de gedachte van ‘samen één overheid’, slaan wij de handen ineen met Serious Ambtenaar en zeggen we samen: ‘Let’s clean this shit up!’

Serious Ambtenaar

Serious Ambtenaar is een prachtig concept wat, dankzij de inzet van enorm veel mensen en organisaties, dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt! Maatschappelijk betrokken, enthousiaste ambtenaren zetten hun kennis en expertise belangeloos in om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Als ambtenaar doneer je twee vrije dagen en zet jij jouw kennis en ervaring in om samen met een groep gelijkgezinden te werken aan een adviesopdracht. Je ontmoet niet alleen collega-ambtenaren uit het land om kennis uit te wisselen, maar leert ook een andere organisatie kennen. De opdrachten worden verstrekt door organisaties, die €5.000 doneren aan 3FM Serious Request. In ruil daarvoor krijgt de opdrachtgever een projectteam, samengesteld uit energieke en toegewijde ambtenaren uit het land. Doordat het adviesteam uit verschillende ambtenaren, uit verschillende organisaties bestaat, ontstaat er kennisdeling met een creatieve, frisse blik op jouw vraagstuk. Zo pakken we de vraagstukken als één overheid aan!

Ook zo enthousiast geworden?

Wil jij het goede doel steunen en tegelijkertijd met collega-ambtenaren een vraagstuk van een organisatie oplossen? Of heb jij als organisatie een vraagstuk waar je op vastloopt en het oplossingsvermogen van een team van ambtenaren uit het land goed kan gebruiken?

Kijk op www.seriousambtenaar.nl

Bron: Serious Ambtenaar

Nieuwsoverzicht