Eerste zomerbijeenkomst BZK gehouden in Amersfoort

Eerste zomerbijeenkomst BZK gehouden in Amersfoort

Afgelopen donderdag (24 augustus) hebben we de zomerbijeenkomsten, die de NVVB voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseert, afgetrapt.

De eerste zomerbijeenkomst was in een volle raadszaal van de gemeente Amersfoort en werd door wethouder Johnas van Lammeren geopend.

Aansluitend werden we welkom geheten door Lissy van Wissen, hoofd afdeling Identiteit en Toegang, bij BZK. Zij keek met ons terug naar de afgelopen periode en gaf een vooruitblik naar de ontwikkelingen die op ons afkomen. Daarna werden de twee onderwerpen; paspoortpiek (door Michel Savelkoul - RvIG) en ontwikkelingen LAA (door Stephanie Moro - BZK) toegelicht en in subgroepen besproken.

Ook was er ruimte om met elkaar het LAA spel te spelen wat weer verassende inzichten gaf. De deelnemers vonden het een interessante, leuke bijeenkomst waar informatie en ervaringen gedeeld werden, van elkaar geleerd werd en er ook ruimte was om te netwerken. Wij danken de gemeente Amersfoort voor hun gastvrijheid en het beschikbaar stellen van de locatie.

We kijken uit naar de zomerbijeenkomst morgen in Eindhoven!

Nieuwsoverzicht