Evaluatie Alcoholslotprogramma

Op 1 december 2011 heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) een nieuwe maatregel in werking laten treden: het alcoholslotprogramma (ASP). Het ASP bestaat uit een alcoholslot in de auto en begeleiding van de overtreders om ze op de gevaren van alcohol in het verkeer te wijzen.

In de nieuwe wetgeving over het ASP is opgenomen dat de wet binnen drie jaar na inwerkingtreding moet worden geëvalueerd. Het Ministerie van IenM heeft de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) verzocht mee te werken aan een evaluatie van deze maatregel. De NVVB heeft daarmee ingestemd.

Gemeenten krijgen namelijk ook te maken met het alcoholslotprogramma: er komen rijbewijsaanvragen met een aantekening dat iemand het alcoholslotprogramma volgt. Na afloop van het programma komt men een nieuwe rijbewijs aanvragen zonder die aantekening. Daarom vraagt het Projectteam Evaluatie Alcoholslotprogramma gemeenten een aantal vragen te beantwoorden ten behoeve van deze evaluatie indien u tijdens uw werkzaamheden te maken krijgt met rijbewijsaanvragen.

Via deze link

Wij danken u namens het Project Evaluatie Alcoholslotprogramma bij voorbaat voor uw medewerking.

Nieuwsoverzicht