Geldigheid certificaten en diploma’s NVVB

Momenteel komen er bij de NVVB vragen binnen van gemeenten over de geldigheid van de certificaten en diploma’s van de NVVB. De vragen ontstaan mede naar aanleiding van de ontwikkeling van een nieuwe kwalificatiestructuur binnen het project NBP (Naar Betrouwbare Persoonsgegevens) en de start van het testen van examens binnen dit project.

In het NVVB examenreglement is geregeld dat de certificaten en diploma’s drie jaar geldig zijn, tenzij een afwijkende geldigheidsduur op het certificaat is opgenomen. Deze geldigheidsduur blijft in ieder geval van kracht zolang de NVVB deze certificaten en diploma’s uitgeeft. Ook zullen de huidige NVVB examens nog geruime tijd worden aangeboden. Naast het feit dat de examens in 2014 worden aangeboden, is momenteel voorzien dat dit ook doorloopt in 2015. Dit geldt voor de BO-BZ/BOP examens, maar het betekent tevens dat de NVVB examens uit het BA-BZ/MLO-BZ traject in ieder geval ook worden aangeboden voor het cursusjaar 2014-2015.

Ondertussen zullen de examens uit het NBP verder worden doorontwikkeld en zullen beide trajecten parallel worden aangeboden. Wanneer op enig moment sprake zal zijn van een overgangsregeling, stellen we u hier natuurlijk tijdig van op de hoogte.

Nieuwsoverzicht