GEZOCHT: gemeenten die gegevens over mobiel gebruik willen delen

Voor een onderzoek naar optimalisering van online dienstverlening bij gemeenten wil het Center for e-Government Studies van de Universiteit Twente graag meer weten over het gebruik van gemeentewebsites via tablet of smartphone. Deze gegevens zijn essentieel om richtinggevende uitspraken te kunnen doen over landelijke trends. Daarom vraagt de NVVB alle gemeenten om deze data met het Center for e-Government Studies te delen.

De gemeenten die bereid zijn data aan te leveren, zullen na het onderzoek een factsheet ontvangen met de belangrijkste bevindingen. Zo kunnen gemeenten eigen gebruiksgegevens afzetten tegen een landelijk gemiddelde, wat belangrijke informatie kan opleveren voor het lokale beleid.

De gegevens worden anoniem behandeld en er zal niet over individuele gemeenten worden gerapporteerd.

Meedoen?

Het Center for e-Government Studies is op zoek naar elke vorm van rapportage dat inzicht geeft in het mobiele gebruik van gemeentewebsites. Dit kunnen bijvoorbeeld Webstats of managementrapportages zijn. Elk type document (.pfd, .xdoc, .xls) is van harte welkom!

De gegevens over mobiel gebruik kunt u mailen naar Wolfgang Ebbers, lid van de adviesraad van de NVVB: w.e.ebbers@utwente.nl

Het onderzoek loopt van december 2014 t/m februari 2015. Om de gegevens te kunnen analyseren, willen we gemeenten vragen gegevens aan te leveren vóór 15 januari 2015.

Nieuwsoverzicht