Juryrapport NVVB-jaarprijs 2014

Project ’Serious Ambtenaar’

Het project ’Serious Ambtenaar’ is in 2011 opgezet door een viertal enthousiaste jonge ambtenaren: Roxanne Schrama, Stijn van Rooij, Christophe van der Maat en Harro Leegstra.

Zij kregen als finalisten van de verkiezing ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar 2012’ de opdracht van FUTUR om met een groep jonge ambtenaren iets voor het goede doel te doen. Met Serious Ambtenaar wilden ze zo veel mogelijk geld inzamelen voor Serious Request. Het is bij de start in 2011 gelukt om een donatie van 50.000 euro op te halen. Vervolgens heeft een groep ambtenaren zich twee dagen vrijwillig ingezet om opdrachten uit te voeren voor tien verschillende organisaties.

De jury van de NVVB-jaarprijs 2014 betrekt bij haar overwegingen of een project of organisatie op het vakgebied Burgerzaken en Publiekszaken een innovatieve bijdrage levert voor de ontwikkeling en ondersteuning van het vakgebied.

Het initiatief Serious Ambtenaar is inmiddels al drie keer zeer succesvol geweest. Ieder jaar wordt er meer geld ingezameld voor Serious Request en zijn er meer ambtenaren die hier in hun vrije tijd aan mee werken. Zo is er in 2012 en 2013 respectievelijk 150.000 en 300.000 euro ingezameld. Het initiatief uit 2011 draagt dus in toenemende mate bij aan de positieve beeldvorming ten aanzien van ambtenaren binnen verschillende vakgebieden.
Bij Serious Ambtenaar snijdt het mes aan vele kanten: innovatief, kennis delen, samenwerken en resultaten wegzetten. Dit zijn aspecten die de NVVB ook nastreeft en wil uitstralen. En tegelijk wordt er veel geld ingezameld voor het goede doel!

De jury heeft daarom besloten de NVVB-jaarprijs 2014 toe te kennen aan het project ’Serious Ambtenaar’! De jury wil door het toekennen van deze prijs de initiatiefnemers en het project zelf het podium geven dat het verdient.

Nieuwsoverzicht