Meld uw gemeente nu aan voor de regiobijeenkomsten ‘Aansluiten bij de IBD’.

Meld uw gemeente nu aan voor de regiobijeenkomsten ‘Aansluiten bij de IBD’.
Om gemeenten concreet te kunnen ondersteunen vanuit de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD), is een ‘officiële’ aansluiting van gemeenten bij de IBD noodzakelijk. Zo’n ‘officiële’ aansluiting betekent enerzijds dat gemeenten een aantal zaken dient in te richten om de IBD-dienstverlening af te kunnen nemen. Anderzijds dat de IBD concrete informatie nodig heeft van gemeenten om gericht te kunnen handelen. De IBD organiseert ook in 2014 weer een aantal regiobijeenkomsten waarbij het onderwerp ‘officieel’ aansluiten bij de IBD centraal staat.
Aansluiten bij de IBD is niet alleen noodzakelijk voor gemeente-specifieke ondersteuning op informatiebeveiligingsvlak. Het is bovendien onmisbaar om regie te houden binnen de gemeentelijke overheid op (potentiele) incidenten op informatiebeveiligingsvlak.

De data en locaties van de regiobijeenkomsten ‘Aansluiten bij de IBD’ zijn als volgt:

  • Locatie Nieuwegein, donderdag 20 februari 2014, Stadsplein 1, Nieuwegein
  • Locatie Goes, donderdag 27 februari 2014, M.A. de Ruijterlaan 2, Goes
  • Locatie Heerlen, maandag 31 maart 2014, Bongerd 18, Heerlen
  • Locatie Breda, vrijdag 11 april 2014, Claudius Prinsenlaan 10, Breda
  • Locatie Leeuwarden, dinsdag 15 april 2014, Hofplein 38, Leeuwarden
  • Locatie Den Haag, dinsdag 13 mei 2014, Spui 70, Den Haag
  • Locatie Nijmegen, maandag 19 mei 2014, Korte Nieuwstraat 6, Nijmegen

Tijdens deze regiobijeenkomsten, die om 9.30 uur starten en rond de klok van 13.00 uur afgelopen zijn, neemt de IBD gemeenten mee in het aansluitproces en de bijbehorende dienstverlening van de IBD. Bovendien kunnen gemeenten stap 1 en 2 van het aansluitproces ter plekke doorlopen. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om uw gemeente aan te melden vindt u op de website

Nieuwsoverzicht