Naar Betrouwbare Persoonsgegevens bij de Gemeentedag IND-BPR

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten (BPR) organiseerden dinsdag 6 november de gemeentedag IND-BPR in 't Spant in Bussum. Het was voor het eerst dat deze twee uitvoeringsorganisaties van het ministerie van BZK samen een gemeentedag organiseerden voor medewerkers Burgerzaken en Publiekszaken. Het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens was 2 keer onderwerp van een workshop en het projectteam was voor vragen aanwezig in de drukbezochte stand van de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB).

Tijdens de Gemeentedag IND-BPR stonden verschillende onderwerpen op het snijvlak tussen de inschrijving en registratie van vreemdelingen en de Basisregistratie Personen centraal, zoals aanpassingen in de naturalisatieprocedure, uitvoering van de Regeling afwikkeling Nalatenschap Oude Vreemdelingenwet (RANOV) en de komst van de Registratie Niet-ingezetenen (RNI). Er werden verschillende workshops en presentaties gehouden over onderwerpen als identiteitsfraude, identiteitsvaststelling, efficiencyvergroting in het naturalisatieproces etc.

Ron van Troost, projectleider van Naar Betrouwbare Persoonsgegevens, verzorgde 2 keer een workshop. Hij lichtte het project toe en riep de mensen op om te helpen aan beoordeling van buitenlandse brondocumenten enerzijds en examens en indeling in opleidingsmodulen anderzijds. Binnen het project worden 3 expertgroepen en 2 klankbordgroepen ingericht:
• de Expertgroep Buitenlandse Brondocumenten
• de Klankbordgroep Buitenlandse Brondocumenten
• de Expertgroep Persoonsinformatievoorziening en Identiteitsmanagement
• de Expertgroep Opleidingsinstellingen
• de Klankbordgroep Kwalificatiestructuur
De expertgroepen zorgen voor ontwerp en ontwikkeling, de klankbordgroepen beproeven de producten op toepasbaarheid.

Heeft u interesse (of vragen)? Mail dan naar NBP@ictu.n

Meer informatie over het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens vindt u hier

Nieuwsoverzicht