Ondertekening convenant IDnext - NVVB

De digitalisering van de maatschappij neemt zienderogen toe. De afhankelijkheid tussen digitale en fysieke identiteit krijgt steeds meer aandacht in Nederland, maar ook buiten de landsgrenzen. Ook overheden zullen de ontwikkeling van de digitalisering moeten doorvoeren.

Een hoogwaardige en betrouwbare identiteitsstructuur tussen burgers en overheid is evident voor het vaststellen, registeren, verifiëren en valideren van de digitale en ook fysieke identiteit. De NVVB en IDnext bundelen daarom de krachten en slaan de handen ineen.

Door het aangaan van een kennispartnership met IDnext heeft de NVVB een stevige partner gevonden op het gebied van identiteitsmanagement met nationale en internationale uitstraling.  Het convenant bevestigt de samenwerking tussen de NVVB en IDnext om zowel nationaal als internationaal een herijking van de identiteitsinfrastructuur na te streven: hoogwaardige betrouwbare – fysieke en digitale - contacten tussen burgers en overheid waarbij goed opgeleide professionals met hulp van geavanceerde technische apparatuur een identiteit met de grootst mogelijke zekerheid kunnen vaststellen, registreren, legaliseren en verifiëren. De kern van de samenwerking is om aansluiting te houden op de technologie, diensten en bedrijfsprocessen door het ondersteunen van innovatie en door het stimuleren, samenbrengen en ondersteunen van uitwisseling van kennis en samenwerking tussen NVVB en IDnext op dit gebied.

Doel van deze samenwerking is om elkaar in staat te stellen in te spelen op - en mee te werken aan oplossingen - ten aanzien van ontwikkelingen die gemeenten ontmoeten en die consequenties hebben voor identiteitsmanagement. Door kennisdeling wordt getracht de fysieke en digitale wereld dichterbij elkaar te brengen.

De NVVB en IDnext verspreiden voortaan samen kennis en ervaring door middel van het organiseren van evenementen en het geven van masterclasses en workshops, maar ook door publicaties en white papers.

IDnext is een open en onafhankelijk platform dat staat voor ondersteuning en facilitering van innovatieve benaderingen in de wereld van de digitale identiteit, het creëren van bewustwording over de digitale identiteit, een kennis-en netwerkplatform voor de deskundigen op het gebied IT, Business en Marketeers als een Europees centrum van expertise en om ervoor te zorgen dat iedereen die verbonden is met IDnext.
IDnext heeft tot doel kennis en ervaring te verspreiden door het organiseren van onder meer evenementen, masterclasses en workshops met een verscheidenheid aan thema's, met gebruikmaking van expertise binnen de wereld van IT en Business. Bovendien is IDnext een onafhankelijke not-for-profit netwerkorganisatie die een variété aan deskundigen kan verenigen in de wereld van de digitale identiteit, waaronder softwareleveranciers, systeemintegratiespecialisten, aanbieders van kennis en diensten, adviseurs, overheden, onderzoeks-en kennisinstellingen.

Foto: Sanne van der Most

Links: Robert Garskamp namens IDnext, rechts Dagmar Winkelhorst namens de NVVB

Nieuwsoverzicht