Onderzoek medewerkers en leidinggevenden Burger-/publiekszaken*

Namens de Rijksuniversiteit Groningen en de NVVB is een korte vragenlijst verstuurd met betrekking tot het management van de afdelingen burger-/publiekszaken in Nederland. 

De Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek naar gebruikte vormen van management bij burger-/publiekszaken afdelingen in Nederland. De afgelopen jaren zijn er 77 interviews afgenomen bij diverse gemeenten. Om die bevindingen verder te testen en generaliseren, nemen we deze enquête af. Met de opgedane kennis kunnen gemeenten beter worden ondersteund en geadviseerd over bijvoorbeeld het gebruik van managementinformatie. De bevindingen zullen via de NVVB worden teruggekoppeld zodat u er daadwerkelijk mee aan de slag kunt.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 15 minuten. 
 
De enquête vindt u hier.
 
*De enquête is alleen bedoeld voor ambtenaren werkzaam bij de afdeling burger-/publiekszaken van een gemeente, of voor leden van de directie. We verzoeken de gemeente-ambtenaren de enquête door te sturen naar de bevoegde medewerkers en leidinggevende(n) in uw gemeente.

De bevindingen worden geanonimiseerd gepresenteerd en de resultaten van dit onderzoek zullen niet herleidbaar zijn op individuen of gemeenten. Als u verdere vragen heeft over dit onderzoek, kunt u contact opnemen per e-mail (Berend van der Kolk

Nieuwsoverzicht