Online Eigen verklaring via Mijn CBR voor iedereen verkrijgbaar

Vanaf 14 januari 2013 kunnen klanten van het CBR ook online een Eigen verklaring verkrijgen. Het gaat via Mijn CBR (www.mijn.cbr.nl

De Eigen verklaring is ook te koop als papieren formulier Eigen verklaring bij het gemeentehuis. Mijn CBR biedt klanten een extra mogelijkheid om de benodigde Eigen verklaring aan te schaffen. De online aanvraag via mijn.cbr.nl is dus een extra mogelijkheid. De NVVB en het CBR verzoeken gemeenten om de (papieren) dienst te blijven aanbieden aan het publiek. De Eigen verklaring is nodig om de medische geschiktheid voor het rijbewijs te beoordelen en kost € 23,80 (tarief 2013).
Is er voor de beoordeling van de rijgeschiktheid informatie van een arts nodig, dan krijgt de klant een pdf van de ingevulde en betaalde digitale Eigen verklaring om te printen. De arts vult daarop handmatig de relevante informatie in. De klant stuurt vervolgens het hele setje (klant- en artsdeel) per post naar het CBR, waar de Eigen verklaring in behandeling wordt genomen.

Nieuw per 14 januari 2013 is ook dat iedere klant via Mijn CBR kan zien wat de status is van zijn Eigen verklaring. Via ‘Mijn Eigen verklaring’ is o.a. te zien of de Eigen verklaring is ontvangen door het CBR, welke correspondentie er is en bijvoorbeeld of een rapport van de medisch specialist al door het CBR is ontvangen.

Meer informatie kunt u hier

Nieuwsoverzicht