Resultaten 8e bestuurderssymposium Doorbraak in Dienstverlening 9 december 2013

Door initiatief van Annemarie Jorritsma en toenmalig RvB lid van het UWV, David Jongen, is op 6 oktober 2010 het 1e  bestuurderssymposium voor een groepje bestuurders gehouden.
Deelname aan het bestuurderssymposium/de Doorbraak in Dienstverleningsbeweging is vanaf het begin ‘vrijwillig, maar niet vrijblijvend’ geweest. De NVVB neemt hier ook aan deel.
Op 9 december 2013 is alweer het 8e  bestuurderssymposium gehouden en vanaf het 7e  bestuurderssymposium, waar minister Ronald Plasterk een Doorbraakakkoord met de deelnemende bestuurders heeft afgesloten, was er ook op 9 december weer ministeriële betrokkenheid door de aanwezigheid van minister Stef Blok.

Voortbordurend op het Doorbraak akkoord, is de ambitie van de bestuurlijke Doorbraak in Dienstverleningsbeweging als volgt kort weer te geven: 

De Doorbraakbeweging…
… is een open netwerk, niet geïnstitutionaliseerd, waar ‘van onderop’ initiatieven uit eigen bron en uit andere netwerken kunnen worden ingebracht. Het betreft de gehele publieke sector en, waar bestuurders het zo oppakken, ook in samenwerking met marktpartijen;?

… wil een flinke duw geven om succesvol uitgeprobeerde innovaties mee te helpen verspreiden, in kleiner verband innovaties in de dop te kunnen uitproberen en gericht innovatie initiatieven met een landelijk potentieel te ontdekken;

… wil een bijdrage leveren aan (en inspelen op) het regeerakkoord, in het bijzonder de “digitale overheid 2017”;

… is gericht op zakelijke afspraken tussen deelnemende bestuurders, en wil dus geen vrijblijvendheid.

Met deze ingrediënten vormen partijen samen een bestuurlijke beweging Doorbraak in Dienstverlening de komende jaren, daarmee uitvoering gevend aan het Doorbraak akkoord van juli 2013.

Meer informatie over de doorbraak in dienstverleningsbeweging kunt u vinden op de website www.doorbraakindienstverlening.nl

Bijlagen Grootte
Resultaten 9-12-2013 (def).pdf 499.29 KB
Nieuwsoverzicht