Start continue screening kinderopvang, nieuwe VOG aanvraagformulieren

Graag attenderen wij u op navolgend bericht van het Ministerie van SZW. Het betreft een  aanvulling op eerdere informatie van het Expertisecentrum Toezicht en Handhaving kinderopvang van de VNG over de start van continue screening op 1 maart 2013 en over het gebruik van nieuwe VOG aanvraagformulieren in de kinderopvang. Deze formulieren kunt u hier

Met de formulieren is een en ander veranderd. Voor alle medewerkers (ook voor de gastouderopvang) geldt hetzelfde standaard screeningsprofiel en formulier: ”mw (in)direct zorg kinderen/huisgenoot”.
De opdrachtgever van de VOG kan naar wens extra functieaspecten aanvinken op het standaardformulier. Er is een apart formulier voor de houder zijnde ‘’natuurlijk persoon’’: houder NP organisatie zorg kinderen. Voor de houder zijnde ‘’rechtspersoon’’ geldt het standaard aanvraagformulier voor rechtspersonen.

De oude, aparte formulieren voor de gastouderopvang komen te vervallen en dienen vanaf 1 maart 2013 niet meer in behandeling te worden genomen.

De opdrachtgever van de VOG is de houder van het kinderdagverblijf, het gastouderbureau of de peuterspeelzaal. Het is dus niet meer zo dat SZW bij de gastouderopvang de opdrachtgever van de VOG is. Voor de uitzendkracht is de opdrachtgever nog steeds het uitzendbureau en voor de stagiair is het aan te bevelen dat de school de opdrachtgever is.

Het Ministerie van SZW heeft de NVvB verzocht deze informatie te verspreiden onder de medewerkers van Burgerzaken/Publiekszaken zodat zij op de hoogte zijn en vragen daarover kunnen beantwoorden.
 

Nieuwsoverzicht