TROS Opgelicht wijst op het gevaar van paspoort kopieën, wij hebben de oplossing!

Donderdag 13 februari jl. publiceerde TROS Opgelicht een bericht op de website: ‘Bedrijven blijven onterecht vragen om paspoortkopie.’ Bedrijven blijven medewerkers en klanten vragen om een kopie van hun identiteitsbewijs terwijl dat volgens de wet in veel gevallen niet meer mag. Dat meldde het College bescherming persoonsgegevens (CBP) donderdag.

Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van criminaliteit! In vijf jaar tijd is deze vorm van fraude verdubbeld. 13,3% van de Nederlanders is in de laatste vijf jaar de dupe geweest van identiteitsfraude: criminelen openen een bankrekening, huren een auto, doen bestellingen via internet of vragen een creditcard aan. Allemaal op naam van hun slachtoffer! Het is belangrijk dat mensen zich bewust worden van de waarde van hun fysieke en digitale identiteit én dat er concrete oplossingen worden aangeboden.

Op 9 september 2013 werd de eerste oplossing tegen identiteitsfraude gepresenteerd, namelijk de ID-cover. De ID-cover is een hoesje voor identiteitsbewijzen, dat de onnodige verspreiding van persoonsgegevens tegengaat. Het hoesje is onderdeel van het Programma Respect Privacy, dat is gestart door de Qiy Foundation.

Bestellen

Bestel vandaag nog de ID-covers voor uw gemeente en ontvang deze binnen twee werkdagen per post (grote en kleine bestellingen). Tot april 2014 kunnen de ID-covers voor het ‘oude’ tarief worden besteld, namelijk:

Paspoort-cover:                      € 0,75 per stuk
Identiteitsbewijs-cover:           € 0,50 per stuk
Rijbewijs-cover:                      € 0,50 per stuk

Bestel uw ID-covers via het bestelformulier

Meer informatie

Voor meer informatie over het bestellen van de ID-covers en verdere vragen kunt u contact opnemen met:

Vera Nugteren
T 079-3617747
E veranugteren@nvvb.nl

 

Nieuwsoverzicht