Update wervingscampagne “Promotiedagen Burgerzaken”

Update wervingscampagne “Promotiedagen Burgerzaken”

Na twee succesvolle promotiedagen in Assen en in Arnhem zijn er vanaf deze week 7 groepen in opleiding. 4 groepen hebben inmiddels de 1e opleiding (B1a) afgerond en gaan deze week van start met de B0 in Assen en 3 groepen gaan vanaf deze week van start met de B1a in Arnhem. 

Van alle deelnemers die via de “speeddates” hebben laten weten geïnteresseerd te zijn en geselecteerd zijn om aan dit project deel te nemen, is bijna iedereen ook daadwerkelijk van start gegaan met de aangeboden opleidingen. 

Het is mooi om te zien hoe geïnteresseerd de mensen zijn en ervoor willen gaan. Ze zijn volledig nieuw en dat maakt dat soms ook best even pittig is om alle kennis tot je te nemen die via de opleiding op je afkomt. Het maakt ze vooral nog enthousiaster en gemotiveerder om een leuke baan te vinden en het inwerk traject aan te gaan bij een gemeente. 

Met de hulp van BZK en alle gemeenten die hebben geholpen bij de organisatie van de dagen en het promoten van deze dag in de eigen gemeente of netwerk hebben we dit mooie resultaat kunnen behalen in een toch zeer krappe arbeidsmarkt. 

Het is goed dat we deze stap hebben gezet om zo de vergrijzing binnen verschillende gemeenten en de paspoortpiek die eraan zit te komen een stapje voor te zijn door alvast een nieuwe generatie medewerkers burgerzaken klaar te stomen voor een toekomst in ons mooie vakgebied!

In de komende B&R (september 2023) gaan we uitgebreid in op dit onderwerp door de ervaring van kandidaten en de resultaten van de promotiedagen te delen.

Nieuwsoverzicht