Vacature Beleidsmedewerker Burgerzaken gemeente Dronten

Functie titel Beleidsmedewerker  Burgerzaken
Dienstverband 36 uren per week
Werk/denkniveau HBO
Aanvang 1 oktober 2014
Duur onbepaalde tijd

Organisatie
De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef.  In veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Het thema “Dronten geeft je de ruimte” voert dan ook verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten: daar worden talenten benut! Wie wil groeien, kan er groeien. Balans tussen werk en privé vinden wij zeer belangrijk. De directie wordt gevoerd door de directeur/gemeentesecretaris en de directeur strategie en projecten. De organisatie bestaat uit tien overzichtelijke afdelingen. De managers vormen het ManagementBeraad. Het personeel van de gemeente heeft een transparante relatie met het gemeentebestuur en is zeer betrokken bij de samenleving, maakt er afspraken en komt deze ook na. Dienstverlening gaat verder dan veiligheid en gezonde financiën. We denken mee met ‘onze klanten’ en zijn toekomstgericht. Integriteit staat bij werknemers van de gemeente Dronten hoog in het vaandel. Werknemers van de gemeente Dronten roesten niet vast in patronen, maar hebben een flexibele en oplossingsgerichte werkhouding. (zie www.dronten.nl

Afdeling Publiekszaken (PZ)
Binnen de afdeling Publiekszaken staat de dienstverlening naar onze burgers, bedrijven en instellingen centraal via alle kanalen. De komende jaren zal de afdeling een belangrijke rol spelen in het verder vormgeven van het gemeentelijk klantcontactcentrum (KCC). Dit KCC beantwoordt in 2013 het merendeel van de huidige vragen van onze klanten aan de gemeentelijke organisatie. De doelstelling is dat de gemeente, via haar KCC, in 2015 meer dan 80% van al haar klantcontacten afhandelt. Naast de frontoffice Publiekszaken, waarbinnen circa 20 medewerkers werkzaam zijn, is ook de backoffice burgerzaken een belangrijk onderdeel van de afdeling. Deze backoffice bestaat uit 4 enthousiaste medewerkers. Daarnaast is er binnen de afdeling een functioneel applicatiebeheerder/BRP gegevensbeheerder, een coördinator Publiekszaken, een secretaresse en een leidinggevende dagelijkse met energie aan de slag om de dienstverleners naar onze inwoners en bedrijven vorm te geven.

De functie
Door de steeds complexere wereld van persoonsgegevens, gegevensbeveiliging, kwaliteitscriteria en landelijke ontwikkelingen om het gebied van landelijke voorzieningen en basisregistraties hebben we gemeend deze taken uit de functie van coördinator Publiekszaken te halen en een aparte, beleidsmatige en projectmatige functie te creëren.  Je bent als beleidsmedewerker Burgerzaken verantwoordelijk voor het opstellen, implementeren en actualiseren van BRP-beveiligingsplannen, zelfevaluaties BRP en waardedocumenten. Ook ben je verantwoordelijk voor het opstellen van alle gemeentelijke verordeningen en beleidsregels binnen het domein van burgerzaken. Binnen de backoffice burgerzaken, bewaak je de kwaliteit van de BRP en voer je kwaliteitscontroles uit en vertaald deze naar concrete verbeterstappen en optimaliseringen. Je draagt zorg voor de uitvoering van deze verbeterstappen. Ook bewaak je de werkvoorraden binnen de backoffice en draagt zorg voor een adequate bedrijfsvoering binnen het team.

Daarnaast voel je je als een vis in het water bij het initiëren, organiseren en uitvoeren van projecten. De aansluiting op de landelijke BRP, het programma mGBA en alle verkiezingen behoren tot jouw primaire taken.

Je ondersteunt de manager met inhoudelijke bijdragen voor het domein Burgerzaken ten behoeve van reguliere financiële producten als de kadernota, Programmabegroting, jaarrekening, financiële tussenrapportages en bestuursrapportages.

Je hebt aantoonbaar recente ervaring met bovenstaande taken in een verglijkbare rol als wij nu vragen. Relevante producties van eigen hand moet aantoonbaar tijdens de gesprekken kunnen worden overlegd.

Competenties
Als kernwaarden voor alle medewerkers van de gemeente Dronten zijn geformuleerd: Afspraak = afspraak, Klantgericht, Toekomstgericht, Integer en Veranderingsbereid (AKTIV).
De kandidaat dient verder over de volgende competenties te beschikken:
• Organiseren en plannen
• Proactieve houding
• Zelfstandig kunnen werken
• Zorgvuldig
• Stressbestendig
• Flexibel
• Scherpe analyse en oordeelsvorming
• Verbindend
• Enthousiasmerend

Functieschaal
Deze functie is (voorlopig) ingeschaald in schaal 10. Aangezien het een nieuwe functie betreft dient de functie formeel nog gewaardeerd te worden.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 3 september 2014. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 1 september bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de vacature-invulling.

Overige informatie
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten (zowel vanuit de organisatie zelf, als vanuit de samenwerkingsregio SamenWerkeninFlevoland (SWiF) en Talentenregio) voorrang hebben.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jacinto  Louisa, HRM-adviseur via 0321-388292 (vanaf 21 augustus) en de heer Thio van der Velde, Manager afdeling Publiekszaken via 0321-388256 (vanaf 4 augustus).

Interesse?
Solliciteren kan via: https://gemeentedronten.easycruit.com/vacancy/application/1233345/55308?...

De reactietermijn van deze vacature duurt t/m 31 augustus 2014.

Nieuwsoverzicht