Vacature Strategisch Adviseur NVVB

Maak jij écht het verschil? Dan is de NVVB naar JOU op zoek! 

NVVB
De NVVB behartigt al 20 jaar de belangen van alle gemeenten in Nederland op het gebied van persoonsinformatiemanagement, identiteitsmanagement, verkiezingen en dienstverlening & innovatie.
Als dé ketenpartner op het gebied van publieke dienstverlening betrekt de vereniging haar leden actief bij haar werkzaamheden als belangenbehartiger, verbinder, vernieuwer en ‘ontzorger’.

Door het organiseren en faciliteren van congressen, themamiddagen en andere bijeenkomsten draagt de NVVB proactief bij aan de ontmoeting en ontwikkeling van haar leden, partners en verschillende netwerken. Voor meer informatie zie www.nvvb.nl

Ben jij dé NVVB ambassadeur?
Om de vereniging verder te professionaliseren zijn wij op zoek naar een gedreven en betrokken strategisch adviseur die de NVVB vertegenwoordigt als ambassadeur richting haar leden en de relevante partners en netwerken. Daarnaast lever je een wezenlijke bijdrage aan de volgende aandachtsgebieden:

Relatiebeheer
Je verdiept je in wat andere partijen beweegt. Empathie en betrouwbaarheid zijn tezamen de sleutel tot het in netwerkrelaties onmisbare vertrouwen tussen partners.

Kansen selecterend
Je scant permanent de arena’s waarin je opereert. Je weet daarom trefzeker wanneer welke slagen wel en niet te maken zijn, gegeven de aard van de actuele krachts- en stemmingsverhoudingen.

Politiek bekwaam
Je hebt een politieke antenne. Je voelt aan of er politieke of bestuurlijke gevoeligheden zijn of kunnen ontstaan en houdt daarmee rekening bij je handelen of adviseren

Verantwoordelijk
Je laat zien wat de NVVB doet en hoe ze het doen. Je bent bereid en in staat daarover via een keur van interactievormen het gesprek met leidinggevenden, partners, leden en andere belanghebbenden aan te gaan.

Toegankelijk
Je bent zowel in- als extern zichtbaar, benaderbaar en richt een wezenlijk deel van je energie en tijdsbesteding op interactie met partijen buiten de eigen organisatie.

Netwerk
Je bouwt aan een relevant netwerk met vertegenwoordigers van andere overheden en met werkgroepen, belangen- en maatschappelijke organisaties om het standpunt van de vereniging als vertegenwoordiger namens gemeenten te verdedigen en uit te dragen.

Werkzaamheden

Beleid
Je ondersteunt het bestuur bij het voorbereiden en mede ontwikkelen van en adviseren over beleid voor de vereniging op strategisch niveau. Je stelt beleidsadviezen op, stemt hiervoor waar nodig af met ketenpartners en externe organisaties en legt deze voor aan het bestuur. Je neemt als secretaris deel aan verschillende overlegvormen binnen en buiten de organisatie.
Je bepaalt grotendeels zelf je agenda en neemt de verantwoordelijkheid en ruimte om zelfstandig te acteren. Je stemt daarbij voldoende af met de bestuurlijk verantwoordelijken.

Projecten
Je stelt de inhoudelijk te bereiken doelen op, incl. personele, materiële en financiële aspecten en voert overleg over projectplannen voor wat betreft scenario's en alternatieven op verschillende bestuurlijke niveaus. Je initieert activiteiten of projecten als je signaleert dat situaties daarom vragen.

Functie eisen
• HBO/WO-niveau
• Gedegen Inzicht in de verschillende NVVB thema’s en daarmee samenhangende maatschappelijke context
• Kennis van de onderwerpen binnen het vakdomein burgerzaken
• Inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en de eigen organisatie en daarmee samenhangende besluitvorming
• Vaardigheid in het sturen van processen
• Kennis van en ervaring met publieksdienstverlening is een pré

Competenties
• Ondernemend
• Omgevingsbewust
• Communicatief
• Creatief
• Proactief
• Zelfstandig
• Strategische oriënterend

Zie voor nadere informatie de bijgevoegde functiebeschrijving.

Acquisitie op deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren?

Uw sollicitatie met onderbouwing en Curriculum Vitae kunt u voor 15 februari 2015 sturen naar sonjamoioli@nvvb.nl

 

BijlagenGrootte
Functiebeschrijving Strategisch Adviseur NVVB.pdf64.52 KB
Nieuwsoverzicht