Vouchers voor opleiding invoering van de Wet BRP en voorkomen fraude! Op = op!

Uw gemeente wil natuurlijk ook aan antifraude aanpak werken en goed voorbereid zijn op alle nieuwe ontwikkelingen rondom de GBA en de Burgerlijke Stand. Daarom investeert het kabinet, eenmalig, een fors bedrag in opleidingen en examens. Hier wilt u met uw gemeente natuurlijk aan meedoen: u bent dan klaar voor de invoering van de Wet BRP, u kunt (identiteits-)fraude (nog) beter bestrijden en u wordt gestimuleerd in het uitoefenen van uw beroep.

Voor dit traject is het project Naar Betrouwbare Persoonsgegevens (NBP)

Vanuit het project NBP wordt de vernieuwde kwalificatiestructuur (opleidings- en examenstructuur) persoonsinformatievoorziening en identiteitsmanagement  in de komende maanden getoetst. Hier hebben opleiders en experts op het gebied van persoonsinformatievoorziening en identiteitsmanagement over meegedacht.
In de vernieuwde kwalificatiestructuur zijn de kolommen persoonsinformatievoorziening en identiteitsmanagement tot het gewenste niveau van vandaag en de toekomst doorontwikkeld. Vanaf oktober 2013 tot mei 2014 wordt een aantal modules (MBO en HBO-niveau) uitgeprobeerd met geïnteresseerde deelnemers van afdelingen Burgerzaken. De verbetering van de kwalificatiestructuur is bedoeld om medewerkers Burgerzaken goed toe te kunnen rusten op het registreren en verifiëren van identiteitsgegevens.

Hier

De examenkandidaten die zich opgeven voor 1 december 2013 krijgen de opleidingen  vergoed, zolang de voorraad vouchers strekt!

Nieuwsoverzicht