Wervingscampagne voor medewerkers Burgerzaken van start!

Wervingscampagne voor medewerkers Burgerzaken van start!

Het zal niemand ontgaan zijn dat er sprake is van een grote werkdruk op de afdelingen Burgerzaken.  

Om gemeenten te ondersteunen start de Nederlandse Vereniging Voor Burgerzaken (NVVB) een landelijke wervingscampagne voor medewerkers Burgerzaken. Voor deze campagne heeft de NVVB een subsidie gekregen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).   

Komend jaar organiseert de NVVB daarvoor op centrale locaties verspreid over het land promotiedagen. Op deze dagen willen we laten zien hoe mooi, afwisselend en belangrijk het werk van Burgerzaken is om op deze wijze mensen (werkzoekenden, zij-instromers en andere geïnteresseerden) te werven voor gemeenten in het hele land. 

De vraag naar medewerkers voor de afdelingen Burgerzaken zal de komende jaren extra toenemen doordat het aantal reisdocumentaanvragen flink hoger zal worden. Dit in verband met de in 2014 ingevoerde verlenging van de geldigheid van vijf naar tien jaar. Met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt is het de bedoeling om de gemeenten als werkgevers en (potentiële) medewerkers dichter bij elkaar te brengen. 

Aansluitend kunnen de mensen die geïnteresseerd en geschikt zijn voor het vakgebied Burgerzaken direct en kosteloos een spoedopleiding volgen en kunnen zij vervolgens gekwalificeerd aan het werk.

De werving en opleiding zal op korte termijn worden gerealiseerd, zodat de cruciale en essentiële processen van Burgerzaken op een goed dienstverleningsniveau door kunnen gaan.

Nieuwsoverzicht