Workshop Herkennen van valse en/of vervalste identiteitsdocumenten

In juni 2014 organiseert het RCF Midden Nederland in samenwerking met de NVVB en de Vreemdelingenpolitie Midden-Nederland de workshop ‘Herkennen van valse en/of vervalste identiteitsdocumenten’.

Aanleiding

Identiteitsfraude is één van de snelst groeiende misdaden in Nederland. In Nederland zijn vreemdelingen woonachtig die afkomstig zijn uit meer dan 160 landen. Velen hebben bij hun vestiging in Nederland documenten overlegd uit hun thuisland, zowel voor de inschrijving in de BRP als voor familierechterlijke handelingen. Medewerkers van Burgerzaken die belast zijn met het bijhouden van de BRP, dienen de overlegde documenten in een relatief korte tijd te beoordelen op onder meer authenticiteit. Dit is geen eenvoudige zaak.

Doelstellingen van de workshops:

  • Bevorderen Integrale Handhaving.
  • Identiteitsdocumenten controleren aan de hand van de hierin aanwezige echtheidsdocumenten.
  • Vaststellen van lookalike fraude.

Doelgroep

Medewerkers van afdelingen Burgerzaken/Publiekszaken.

Workshopbegeleiders

De workshops worden gegeven door ervaren politiefunctionarissen uit de regio Midden-Nederland.

Data:

De geplande workshops in Midden-Nederland op 12, 19 en 27 juni 2014 zijn inmiddels vol. Wij houden u op de hoogte van de uitkomst van deze workshops. Heeft u interesse in een workshop in het najaar van 2014 bij u in de regio of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Ruud Dijkstra, adviseur RCF Midden Nederland, via het e-mailadres r.dijkstra@rcf-mn.nl

 

Nieuwsoverzicht