B5 Nederlandse rechtsfeiten in de BRP – examen aangepast

B5 Nederlandse rechtsfeiten in de BRP – examen aangepast

Per 18 maart 2024 is het examen van B5 Nederlandse rechtsfeiten in de BRP gewijzigd. Het nieuwe toetsplan is te vinden op onze website bij alle NLQF-4 toetsplannen.
 
Het B5 examen was erg groot geworden (80 vragen) met veel casusgerichte examenvragen (RV-toetstermen) door de toevoeging van het onderdeel Berichtenverkeer uit de module B3 Systematiek van gegevensverwerking.
B5 week daarom te veel af qua duur en grootte ten opzichte van de overige NLQF-4 examens.
 
De Vaststellingscommissie van de PublieksAcademie heeft het examen daarom ingeperkt naar 55 vragen (120 minuten), door vooral toetstermen samen te voegen die betrekking hebben op een correctie-/actualiseringsprocedure uitvoeren m.b.t. een bepaald rechtsfeit.
 
Examenkandidaten die al een B5 exameninschrijving hadden staan voor na deze datum (18 maart), zijn omgezet naar het nieuwe examen en alle toekomstige boekingen zullen uiteraard het nieuwe examen automatisch krijgen.
 
Wil je voor de zekerheid nagaan of dit het geval is als jij een B5-examen gepland hebt staan? Neem dan contact op met onze klantenservice bij het Examenadviesburo via 085-8081063 of publieksacademie@examenadviesburo.nl.

Nieuwsoverzicht