Belangrijke informatie over STAP-budget

Belangrijke informatie over STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 om 10.00 uur kunnen werkenden en werkzoekenden een STAP-budget aanvragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is door de overheid ontwikkeld om mensen te helpen zich te ontwikkelen in hun loopbaan.
Het is dus mogelijk om ook een opleiding binnen de NVVB PublieksAcademie via het STAP-budget te volgen. Vanaf as vrijdag, 25 februari, kun je hier je interesse doorgeven voor de opleiding van je keuze. Je kunt hierbij kiezen uit een van onze opleidingen tegengaan identiteitsfraude. Te weten: B1a: Identiteit en identiteitsdocumenten, B1b: Brondocumenten of S3: Identiteit en identiteits- en brondocumenten uit het Diplomastelsel Burgerzaken van de NVVB PublieksAcademie. Meer informatie over deze opleidingen vind je hier.
 
Je ontvangt van ons, nadat je je interesse voor een opleiding hebt doorgegeven, een STAP-aanmeldbewijs. Hiermee vraag je het STAP-budget online aan, op 1 maart vanaf 10.00 uur, bij het UWV via www.uwv.nl/stap. Let op! Bij het STAP-budget geldt OP=OP. We verwachten dat veel mensen hier gebruik van willen maken, dus zorg ervoor dat je dit tijdig doet. Na goedkeuring van het UWV ontvangt de NVVB de nodige gegevens, ontvang jij een couponcode en kan de opleiding daadwerkelijk door jou geboekt worden in de examenmanagementomgeving (webshop) van de NVVB PublieksAcademie.
 
De NVVB dient na afloop een deelnamebewijs te overhandigen aan het UWV, vervolgens betaalt het UWV jouw opleiding aan de NVVB. Kost je opleiding (eventueel met een theorie-examen) meer dan € 1.000,-? Dan betaal je het resterende bedrag zelf (of bijvoorbeeld je werkgever). Houd er rekening mee dat het UWV van je verwacht dat je de opleiding ook echt volgt. Is dit niet (of niet in voldoende mate) het geval, dan kan het UWV besluiten de STAP-subsidie bij je terug te vorderen.
 
Zorg er nu alvast voor dat je bekend bent op de portal van de NVVB en je beschikt over inloggegevens. Je kunt hier checken of je inloggegevens nog correct zijn. Mocht je nog niet beschikken over inloggegevens, dan kun je deze hier opvragen. Ben je je wachtwoord vergeten, dan vraag je deze hier op. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je al beschikt over inloggegevens, omdat het anders voor vertraging kan zorgen en je niet op tijd zult zijn met jouw aanvraag.  
 
Je STAP-inschrijving wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend en je vervolgens via de webshop de gewenste opleiding (middels een te ontvangen couponcode) hebt geboekt.
 
Wordt je subsidie-aanvraag niet goedgekeurd? Dan vernemen wij dit graag en vervalt je inschrijving. Je loopt dus geen enkel risico.

Nieuwsoverzicht