Bericht van BZK: inzage rondom delen BRP gegevens

Bericht van BZK: inzage rondom delen BRP gegevens

Vanaf 1 maart 2022 kunnen burgers met een MijnOverheid-account inzien met welke (overheids)organisaties hun persoonsgegevens uit de basisregistratie personen (BRP) worden gedeeld. Zichtbaar wordt welke (overheids)organisaties automatisch een update ontvangen wanneer gegevens veranderen, zoals een adres bij verhuizing. Per (overheids)organisatie staat beschreven welke BRP-gegevens deze organisatie mag gebruiken en voor welk doel. Het gaat om inzage in gegevensdeling uit de centrale database met BRP-gegevens. Gegevens die gemeenten delen vanuit hun eigen lokale registraties zijn niet in dit overzicht opgenomen.
 
Burgers met vragen of opmerkingen over het gebruik van de BRP-gegevens worden doorverwezen naar (de website van) de organisaties die de gegevens gebruiken.
 
Het overzicht laat (nog) niet alle verstrekkingen uit de BRP zien. Het is daarom mogelijk dat gemeenten meer verzoeken ontvangen voor inzage in verstrekkingen uit de BRP, van burgers die volledige inzage willen in de verstrekkingen. Daarvoor kun je een protocolleringsoverzicht opvragen bij RvIG. De instructies hiervoor vind je hier.

Nieuwsoverzicht