Bericht van JenV: ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk in productie uitgesteld

Bericht van JenV: ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk in productie uitgesteld

De afdeling Burgerzaken van veel gemeenten maakt gebruik van de inkijkmodule op de Basisvoorziening Vreemdelingen ter ondersteuning van de vaststelling van de identiteit van vreemdelingen. In 2023 komt de koppeling via diginetwerk met gebruik van e-herkenning in productie beschikbaar. Hierover is in de afgelopen periode een aantal nieuwsberichten verschenen.

Stand van zaken project
In het vorige nieuwsbericht is aangegeven dat er een aantal technische zaken moet worden geregeld voordat de nieuwe versie in productie kan. Helaas speelt er momenteel nog steeds een technisch issue tussen de diverse betrokken partijen. In acceptatie is de applicatie getest en akkoord bevonden, dus zodra de technische zaken zijn opgelost kan de applicatie naar productie worden gebracht en kan worden getest of deze ook in productie functioneert.
 
Wat betekent dit voor gemeenten
Aangezien de nieuwe versie nog niet in productie is kunnen gemeenten helaas nog niet via diginetwerk gebruik maken van de BVV-inkijkmodule. Zolang dat niet het geval is blijft de huidige situatie met koppeling via KPN lokale overheid beschikbaar. Zodra de technische kwesties zijn opgelost wordt de nieuwe versie van BVV-inkijk in productie genomen. Daarna zal een aantal gemeenten deze productieversie testen. Als dit goed verloopt wordt de URL voor productie aan alle gemeenten ter beschikking gesteld. Een volgend nieuwsbericht wordt uitgegeven als er meer nieuws is over de productiegang.
 
Voor deze nieuwe BVV-inkijk is een e-herkenningsmiddel van niveau 3 nodig. De dienst BVV-INKIJK met als eigenaar Ministerie van Justitie en Veiligheid is beschikbaar voor aanvraag.

Nieuwsoverzicht