Bericht van JenV: vertraging bij ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk

Bericht van JenV: vertraging bij ontsluiting BVV-inkijk via diginetwerk

De afdeling Burgerzaken van veel gemeenten maakt gebruik van de inkijkmodule op de Basisvoorziening Vreemdelingen ter ondersteuning van de vaststelling van de identiteit van vreemdelingen. Binnenkort komt de koppeling via diginetwerk met gebruik van e-herkenning in productie beschikbaar. Hierover is in de afgelopen periode een aantal nieuwsberichten verschenen.

Stand van zaken project
In het vorige nieuwsbericht is gemeld dat er een klein technisch probleem optrad in de productiekoppeling. Dit technisch probleem is helaas nog niet opgelost. Daarnaast dient de applicatie aangepast te worden om de autorisatie beter vorm te geven. Deze beide zaken geven aanleiding tot vertraging.
 
Wat betekent dit voor gemeenten
De huidige koppeling via Gemnet blijft langer in de lucht. In verband met de vertraging is afgesproken dat deze koppeling nog minimaal tot 1 juli 2023 blijft bestaan. Zodra duidelijk is wanneer de koppeling via diginetwerk daadwerkelijk actief wordt in productie wordt dit via een volgend nieuwsbericht bekend gemaakt. Dit geldt ook voor nadere informatie over de planning in de komende periode.

Nieuwsoverzicht