Bericht van Nederland Wereldwijd: Checklist in Nederland gaan wonen of werken (immigreren) op NederlandWereldwijd.nl

Bericht van Nederland Wereldwijd: Checklist in Nederland gaan wonen of werken (immigreren) op NederlandWereldwijd.nl

Iemand die naar Nederland verhuist moet veel regelen, zowel in het land van herkomst als in Nederland. De nieuwe Checklist in Nederland gaan wonen of werken op NederlandWereldwijd.nl biedt immigranten een overzicht van alle regelzaken. Hiermee wordt duidelijk wat zij moeten en kunnen regelen, en wanneer en bij welke organisatie zij dat kunnen doen.

Heeft jouw gemeente regelmatig te maken met burgers die naar Nederland verhuizen? Neem dan op jouw gemeentewebsite een verwijzing op naar de Checklist in Nederland gaan wonen of werken. Een handig overzicht met belangrijke informatie en verwijzingen naar (overheids)organisaties waarmee burgers te maken krijgen.

Als zij een afspraak maken of langskomen om zich in te schrijven, is het nuttig om hen te wijzen op de checklist. Want voor een aantal zaken geldt: je kunt ze maar beter (ruim) voor je komst in orde maken. Zijn zij eenmaal vertrokken uit het land van herkomst? Dan is het een stuk lastiger om bijvoorbeeld een geboorteakte of een scheidingsakte uit het buitenland op te vragen en te legaliseren.

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar NWW-communicatie@minbuza.nl.
Let op: dit mailadres is alleen bestemd voor gemeenteambtenaren.

Over NederlandWereldwijd.nl
Nederland Wereldwijd biedt 1 plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. En helpt met informatie, dienstverlening en producten van steeds meer overheidsinstellingen. Handig en overzichtelijk bij elkaar voor elke levensgebeurtenis. In één oogopslag zie je wat je bij de verschillende overheidsinstellingen moet en kunt regelen. De informatie op de website wordt voortdurend geactualiseerd. Daarnaast voegt de redactie regelmatig nieuwe onderwerpen toe.

Nieuwsoverzicht