VNG Realisatie: De Virtuele Assistent Gem

VNG Realisatie: De Virtuele Assistent Gem

Gemeenten willen optimale dienstverlening bieden aan hun inwoners. De samenleving wordt steeds meer 24/7 en mensen zijn steeds digitaal vaardiger. Burgers verwachten een snelle, toegankelijke, makkelijke, betrouwbare, veilige en mensgerichte dienstverlening. Een virtuele assistent is een nieuw middel dat daar op inspeelt en kan een hele mooie aanvulling zijn op andere kanalen.

In 2019 heeft de Innovatie groep een prototype ontwikkeld voor een chatbot verhuizen. In juni van dit jaar heeft dit geleid tot live chatbot bij gemeente Dongen voor de producten verhuizen en reisdocumenten. 

We starten eerst met de gemeenten Drechtsteden, Utrecht en Tilburg. In 2021 willen we de Virtuele Assistent Gem doorontwikkelen met meer functionaliteiten en informatie (content). Denk aan de integratie met WhatsApp, het maken van afspraken, informatie van de top tien gemeentelijke producten (dus ook de burgerzaken producten) en ook spraaktechnologie toepassingen en integratie met je telefoniekanaal.

Met de Virtuele Assistent Gem ontwikkelen we samen een nieuw dienstverleningsconcept voor alle 355 gemeenten. Generiek, open source, makkelijk deelbaar met gemeenten en met een centrale beheersorganisatie en redactie, zonder dat gemeenten opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Deelnemende gemeenten worden ontzorgd door juist die centrale aanpak.
 
Ben jij geïnteresseerd en wil je instappen, neem dan contact op met Joost Groenestein via joost.groenestein@vng.nl

Bron: VNG Realisatie

Nieuwsoverzicht