Enquête Registratie zonder geslacht of als 'anders'

Enquête voor ambtenaren burgerzaken:

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft de Universiteit Utrecht gevraagd onderzoek te doen naar de juridische en praktische consequenties van het onbepaald laten van het geslacht voor bepaalde groepen. Daarbij wordt primair gedacht aan mensen die zich noch man noch vrouw voelen of allebei, maar men kan ook denken aan personen die lichamelijke kenmerken van beide seksen hebben.

Onder ‘onbepaald laten’ wordt ten behoeve van dit onderzoek zowel verstaan het registreren van een persoon anders dan als man of vrouw, bijvoorbeeld als ‘onbekend’, ‘onbepaald’,  ‘X’, als het achterwege laten van registratie als man of vrouw. Deze enquête is bedoeld om te onderzoeken of het mogelijk is om personen te registreren anders dan als man of vrouw dan wel registratie zonder vermelding van het geslacht, of het in de praktijk wel eens gebeurt, en welke problemen daarbij (kunnen) optreden.

De enquête kan het beste worden ingevuld door een gespecialiseerde medewerker van de afdeling burgerzaken. We willen graag een goed beeld krijgen van de huidige praktijk rond geslachtsregistratie. Wij zijn benieuwd naar wat ambtenaren zelf zien als eventuele mogelijkheden en knelpunten om de praktijk aan te passen. Het is daarom belangrijk dat  gespecialiseerde ambtenaren van zoveel mogelijk afdelingen burgerzaken meewerken aan dit onderzoek. 

De vragen betreffen de hele periode van uw dienstverband bij burgerzaken, dus inclusief de situatie van vóór de inwerkingtreding van de Wet Basisregistratie Personen (6 januari 2014). Bij de eerste vraag wordt u verzocht de lengte van uw dienstverband aan te geven.

U blijft anoniem. Vul alle vragen in, sla geen vragen over, tenzij wordt aangegeven dat u kunt doorgaan naar een specifieke vraag.  Mocht u vragen hebben over het onderzoek, neem dan contact op met H. Tigchelaar (h.tigchelaar@uu.nl

<script src="https://www.surveymonkey.com/jsEmbed.aspx?sm=UpMN8VncIWL12JXrMEFwQg_3d_3d"> <!--//--><![CDATA[// ><!-- //--><!]]> </script>

Create your free online surveys with SurveyMonkey

Nieuwsoverzicht